Malatyalı 'Meşaleci' ithamından bıktı

Malatya'da siyaset konuşuldukça maalesef birileri rakiplerini bertaraf etmek için kendine rakip gördüğüne 'Meşaleci' diyor. Malatyalı, temcit pilavı gibi sürekli önüne bu mevzunun gelmesinden usandı.

Malatyalı 'Meşaleci' ithamından bıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu şehre yazık ediyoruz

Malatyalı için kendisine hizmet edecek, dürüst,  çalışkan, vizyonlu, birikimli, harama el uzatmayan nitelikli ehil layık adam lazım. Şehirde, insanları falan STK’lı filan STK’lı diye ayırmak en başta Malatya’ya ihanettir. İnsanlar ehil olduktan sonra ister Meşaleci olsun ister olmasın önemli değildir. Meşalede eğer hala varsa oda Malatya’nın bir STK’sıdır. Birbirinin cenazesine düğününe giden insanlar arasına siyasi emeller için alakalı alakasız yapılan ithamlar bu şehre haksızlıktır. Hırsız mı? Yalancı mı? Sahtekar mı? Namuslu mu? sorgulamalarını bırakıp, bu ayrımları konuşmada art niyet aramamak mümkün değil?

Bizim için ilkeler belli

Bizim için ilkeler bellidir. Dürüst mü? Çalışkan mı? Ufku vizyonu var mı? Bilgili mi? Tecrübeli mi? Seviliyor mu? Saygın mı? Hepsinden öte adaletli ahlaklı ehil ve layık mı yerine bu tür suni ve belden aşağı vuruşlar barındıran ithamlar, gerçek ilkeleri unutturmaya bulanık suda temiz olanları yok etmeye sebep olabilir.

Bu ithamlar tasfiye aracı olmamalı

Hiç kimse iyi bir doktora giderken şu STK’lı mı bu STK’lı mı demezken, iyi bir esnaftan manavdan domates alırken bile kaliteye bakarken, koca belediye başkan adayları ve bürokratları için bu ithamları yapmamalı. Yine millet iyi bir mühendise, iyi bir aşçıya, iyi bir bilim adamına STK’sı üzerinden değerlendirme yapmazken, bu ithamlar siyasette adam tasfiyenin aracı olmamalı. Asıl önemli olan namuslu ve birikimli midir? Buna bakmak lazım. 

Malatya kamuoyu bıktı

Beceriksiz olmanın, haramzade olmanın, dolandırıcı olmanın, tembel olmanın, cahil olmanın kötü sayılmadığı eleştirilmediği bir ortamda, bu yorumlardan Malatya kamuoyu bıktı artık. Yeter artık iş konuşma, çalışma zamanı. Bir an önce depremde yıkılan evleri, işyerlerini inşa edip eskisinden daha iyi bir şehri kim yada kimler inşa edecekse ona destek olmak Malatya’nın menfaatidir. Hiç kimsenin makam beklentisi, mevki beklentisi, husumeti, kirli hesabı Malatya’nın önüne geçemez. Asıl olan Malatya menfaatidir. Asıl olan Malatya’ya hizmettir. “Haksızlık karşısında susmayınız zira sadece hakkınızı değil şerefinizi de kaybedersiniz.” Hz Ali