Malatyalı hanımlar için 28. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğanların kabuğunu soyalım ve kök kısmını da alalım. Ortasına tam orta kısmına gelene kadar kesik atalım ve iyice yıkayalım.
Tencereye su doldurup soğanları içerisine koyup 10-15dakika kaynatalım. O ara iç harcını hazırlayalım.
Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim. Pirinci güzelce yıkayıp üzerine ekleyelim. Dana kıymayı ( dilerseniz etsiz de yapabilirsiniz )
Domates ve biber salçayı, nar ekşisini, baharatları, maydanozu ve zeytinyağını ekleyip güzelce harmanlayalım.
Pişen soğanları süzelim ve dış kabuğundan başlayacak şekilde iç harcından koyup sarmaya başlayalım ( lütfen soğanın zarlarını da almayı ihmal etmeyin ).
Sardığımız soğanları dikiş kısmı alta gelecek şekilde tencereye dizelim.
Tüm soğanları tamamladıktan sonra sosunu hazırlayalım.
Sos için domates salçası, nar ekşisi, tuz ve suyu koyup güzelce çırpalım. Soğanların üzerini örtecek şekilde sosundan gezdirelim.
İlk etapta 10 dakika orta ateşde ocakta kapağı kapalı bir şekilde ön pişirmeye alalım ardından önceden ısıtılmış fırında fanlı ayarda, 190 derecede, 45 dakika boyunca pişirelim.
Ve yemeğimiz servise hazır. Yoğurtla çok nefis oluyor. Afiyet şeker olsun.