Malatyalı hanımlar için 22. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Fırında Pide Tarifi İçin Malzemeler
6,5 – 7 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket ınstant maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
350 gram kıyma
2 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Pulbiber
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Fırında Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalandıralım.
Sebzeleri robottan geçirip kıymanın üzerine dökelim. Baharatlarını ekleyip yoğuralım.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp uzun ince açalım.
Harcı hamurun üzerine yayıp iki ucundan kapatalım ve uç kısımları iyice sıkıştıralım.
Ardından ters çevirelim. Katlama yeri aşağıda kalsın.
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerine sürelim.
Ben bazılarını sadece kenarlarını katlayarak üstü açık yaptım ve fırından almadan önce kaşar rendesi ekledim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.