Malatyalı hanımlar için 21. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Sos malzemelerini bir kapta mikserle çırpın.
Başka bir kaba, peyniri elinizle ufalayın, üzerine maydanozu koyup karıştırın.
Böreği yapacağınız fırın tepsisini yağlayın.
Üzerine 1 yufkayı kenarları sarkacak şekilde yerleştirin.
Üzerine sostan ekleyin yufkaların her tarafı ıslansın.
Bir yufkayı da buluruşturarak üzerine serin yine sosla her yerini ıslatın.
Bir yufka daha serip yine sosla ıslatsın.
Peynirli harcın yarısını bu yufkanın üzerine koyun.
Aralara fındık büyüklüğünde tereyağ serpiştirin.
Üzerine 1,5 yufkayı yine buruşturup koyun ve bol sosla ıslatın.
Kalan peynirli haracı da ekleyin. Tereyağ ekleyin ufak ufak.
Üzerine son yarım yufkayı serin.
Sosla ıslatıp, kenarlardan sarkan böreği tepsiye doğru kapatın.
Böreği kesin. Üzerine kalan sosu ve sodayı dökün.
Sosu çekmesi için üzerini streçleyip, 1 gece buzdolabında bekletin.
Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 c lik fırında 50-60 dk kadar pişirin.