Malatyalı hanımlar için 21. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Kabak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabaklarımızı çatalla çizik atıyoruz.
Kabaklarımızı 3 parmak kalınlıkta kesiyoruz.
Yaklaşık bir kabaktan 4-5 parça çıktı.
İçlerini oyuyoruz ama çıkanları atmıyoruz. (2 tanesini iç harca ekliyoruz, diğer kalan içleri de rondodan geçirip yağla kavurup yoğurtla salata yaptım).
Bir kapta kıymaya rendelenmiş soğan ve blenderdan geçirdiğimiz kabak içlerini ekliyoruz.
Baharat ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Çok köfte gibi sert bir kıvamı olmuyor kabak içlerinden ötürü ama istediğimiz kıvam da tam bu şekil.
Kabakları fırın tepsimize dizip içlerine kıymaları dolduruyoruz.
Uygun bir kapta sos malzemelerini karıştırıp üzerine döküyoruz.
190 derece fırında pişiriyoruz.
Çıkan yemeğimiz dinlendikten sonra sarımsaklı yoğurtla (varsa süzme yoğurt) servis ediyoruz. Afiyet olsun.