Malatyalı hanımlar için 19. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Hint Pare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk önce tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım, iki su bardağı su, iki su bardağı toz şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakalım .
2 damla da limon suyu ekleyelim tatlımız sıcak şerbetimizi soğuk olması gerekiyor bu yüzden şerbetimizi daha önce hazırlıyoruz.
Yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığındaki margini alalım, üzerine irmiği, yumurtayı, pudra şekerini, hindistan cevizini, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz .
Daha sonra hamurdan bir parça alalım ortalama bir portakal büyüklüğünde tezgah üzerinde silindir şeklini verelim.
Daha sonra parmaklarımız ile üzerine bastıralım çok inceltmeyelim hamuru daha sonra ikişer parmak kalınlığında bir bıçak yardımıyla keselim.
Kestiğimiz tatlılarımızın önce süte daha sonra hindistan cevizine batıralım fırın kabımıza dizelim.
180° fırında ortalama 30 -35 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişirelim ilk sıcağı çıkan tatlımızı soğuk şerbeti ile buluşturalım.
Tatlımı soğuduktan sonra servise hazır deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim hamuru yoğururken ortalama 1.5-2 su bardağına yakın un alıyor.