Malatyalı hanımlar için 19. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle patlıcanlarımızı temizleyelim ve alaca soyalım. Patlıcanlarımızı parmak uzunluğunda ve kalınlığında keselim.
Doğradığımız patlıcanlarımızı bol tuzlu suyun içerisine alalım ve 15-20 dakika bekletelim.
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızın suyunu süzüp bir bez üzerine aldıktan sonra güzelce kurulayalım.
Bir tencere ya da tavaya yağımızı alıp iyice ısıtalım ve içerisine patlıcanları azar azar ekleyerek kızartalım.
Kızaran patlıcanları peçetenin üzerine alıp yağını aldıralım. Her aşamada peçeteyi değiştirelim.
Ardından biberlerimizi de yağda biraz döndürerek kızartalım ve peçete üzerine alalım.
Yemeğimizin sosunu hazırlamak için yayvan bir tencere ya da tavaya bir miktar zeytin yağ ekleyip üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve biberlerimizi ekleyelim ve üç 4 dakika soteleyelim.
Ardından üzerine salçamızı ekleyelim ve birkaç dakika daha kokusu çıkana kadar kavuralım.
Salçamızın kokusu çıktıktan sonra üzerine domates, sarımsak ve kırmızı toz biberimizi ekleyelim üzerine bir miktar su ekleyip karıştıralım.
Bu şekilde 4-5 dakika piştikten sonra üzerine kızartmış olduğumuz patlıcanı ve biberimizi ekleyip karıştıralım. Biraz da tuz ekleyelim.
Yemeğimizi kısık ateşte 5-6 dakikaya kadar pişirelim ve ocaktan indirelim. Afiyet olsun.