Malatyalı hanımlar için 18. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Tavuklu Krep Bohça Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk etini küp küp doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip 6-7 dk soteliyoruz.
Daha sonra salça tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
Sebzeleri küçük küçük doğrayıp etimize ilave ediyoruz karıştırıp 6-7 dk daha soteliyoruz.
Krep için un hariç malzemeleri geniş bir kaba alıyoruz. Mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
Daha sonra unu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Tavamızı yağlayıp ocakta ısıtıyoruz.
Daha sonra krep harcında bir kepçe krep harcından döküp pişiriyoruz.
Beşamel sos için tereyağı ve unu uygun bir tavaya alıyoruz. Hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra sütü ilave edip karıştırıyoruz.
Tuz ve kara biber ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Krebimizin orta kısmına 3 yemek kaşığı tavuklu harçtan koyup üzerine 1,5 yemek kaşığı beşamel sostan koyuyoruz.
Üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyup yanlarını bohça şeklinde katlıyoruz.
Tepsimize yerleştiriyoruz.
Kalan beşamel sosu kreplerin üzerine döküyoruz.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.