Malatyalı hanımlar için 16. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Marine için gerekli malzemeleri karıştırma kabına alalım ve güzelce çırparak hazırlayalım.
Tavuk etlerini küp küp doğrayıp hazırladığımız sosun içine boşaltalım ve güzelce karıştıralım.
Üzerini streç film ile kapatalım ve en az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletelim.
Zamanınız yoksa bekletmeden de hazırlayabilirsiniz ancak etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.
Daha sonra streci çıkartalım ve tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizelim.
Yıkayıp, saplarını kopardığımız çeri domatesleri ve doğradığımız yeşil biberleri de çöp şişlere dizdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hepsini aralıklı olarak yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 200°c fırında 30 dakika boyunca etlerimizi ve sebzelerimizi pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda nar gibi kızaran tavuk şişlerimiz servise hazır. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.