Malatyalı hanımlar için 11. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp küçük parçalara keselim.
Dörde kestiğimiz domatesleri rondoya alarak çalıştıralım.
Domatesin suyu çıkması için süzgece alalım.
Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları da rondoya tekrar çalıştıralım.
Elde ettiğimiz karışımız da bir süzgece alalım ve suyunun süzülmesini sağlayalım.
Suyu süzülen karışımları karıştırma kabına alalım ve üzerine geride kalan sos malzemelerini ekleyerek harmanlayalım.
Güzelce karışan acılı ezmemizi 1 saat bekletildikten sonra servis edelim.