Malatyalı esnaftan duyarlı davranış! Kazancını Filistin'e bağışladı

İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler sürüyor. Deprem bölgesi Malatya'da 20 yıldır seyyar tatlıcılık yapan Atilla Altundağ, bir günlük kazancını Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Filistin'e bağışladı. Gazze'de zulüm gören Müslümanlara karınca misali yardımda bulunmak istediğini belirten Altundağ, 'Niyetimiz, Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca gibi yardım etmek' dedi. 

Malatyalı esnaftan duyarlı davranış! Kazancını Filistin'e bağışladı

İbrahim'e su taşıyan karınca misali

İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik soykırımı devam ederken Filistinlilere bir destekte deprem bölgesi Malatya'dan geldi. 20 yıldır tatlıcılık yaptığını belirten Atilla Altundağ, bugün ki kazancını Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Filistin'e adadı. Yola çıkış noktasını aktaran Altundağ, 'Niyetimiz, Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca gibi yardım etmek' ifadesini kullandı.
Terör devleti İsrail'in Gazze'de yaşayan Müslümanlara yönelik uyguladığı soykırım devam ediyor. 7 Ekim’den bu yana Gazze ağır bombardımana tutulurken Müslümanlar Gazze halkı için dünyanın birçok noktasında yardım topluyor. Filistin'e destek olmak isteyen Malatyalı tatlıcı Atilla Altundağ, Umut Kervanı aracılığıyla bugün ki kazancını Gazzeli Müslümanlara ayırdı. Altundağ, Hz İbrahim'e su taşıyan karınca misali destek olmak istediğini belirtti. 

Onur meselesi

20 yıldır tatlıcılık yaptığını vurgulayan Altundağ, "Benim amacım Filistine yardım etmekti. Allah rızası için bir günümü Filistin'e tahsis etmekti. Bende Umut  Kervanı Derneğinin yardım organizasyonunu duydum. Arkadaşlara güvendiğim için bu işe kalkıştım. Allah'a şükür gün ortası olmasına rağmen büyük bir destek var. Bana ve derneğimize güvenip Allah rızası için yardım eden tüm dostlara teşekkür ederim.  Sadece tatlı alanlar yok bağış yapanlar da var. Allah rızası için hiç tatlı almadan  para bırakanlar var. Bir tatlıya yüz lira verenlerde var. Önceden Filistin'e yardım etme niyetim vardı. Niyetimiz, Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca gibi yardım etmek. Onur meselesi yani. Ümmet meselesi" açıklamalarını yaptı.

 

Malatya Umut Kervanı Gönüllüsü Erkan Dönmez de, “Malatya’daki yetim ve yoksul ailelere yardımlarımızın yanında ayrıca da Filistin için yardım yardım çağrısı yapmıştık. Filistin için yardımlarımızı gören tatlıcı Atilla abimiz bize geldi. ‘Bende Filistin için bir günlük gelirimi bağışlamak istiyorum’ dedi. Bu bir duyarlılıktır. Filistinli bebeklerin ve çocukların bir nebze de olsa yüzlerinde bir umut olabilmek onların yaralarında bir ilaç olabilmek amacıyla bu organizasyonları yapıyoruz. Rabbim hayırlarını kabul eylesin İnşallah, Atilla abimizin bu örnek davranışını Malatya’daki diğer tüm esnaflarımızdan da bekliyoruz. Onlar da Filistin için Gazze için bir destek, umut olabilirlerse seviniriz” diye konuştu.