Malatyalı esnafın konteyner çilesi

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da esnafın derdi bitmiyor. Depremlerde iş yeri hasar alarak yıkılan Alaeddin Gökçe, yetkililerin vali değişimini bahane ederek kendisine konteyner vermediğini iddia etti. Gökçe, 'Valilik kaymakamlığa, kaymakamlık valiliğe gönderiyor. Ne yapacağız bizde bilmiyoruz' dedi. 

Malatyalı esnafın konteyner çilesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asrın felaketi olarak bilinen depremlerde ağır yara alan Malatya'da 20 bin iş yeri hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Yeniden ticarete başlamak isteyen esnaflara konteyner iş yerleri verilirken bakkal esnafı olan Alaeddin Gökçe kendisine iş yeri verilmediğini öne sürdü. Günlerce beklemesine rağmen Yeşilyurt Kaymakamlığından geri dönüş alamadığını belirten Gökçe, " Vali değişti biz konteyner veremeyiz diyorlar" ifadesini kullandı.

Valilik kaymakamlığa, kaymakamlık valiliğe gönderiyor 

Muhatap bulamadığından şikayet eden Gökçe, "İlk başta bakkallar odasına gittim ve konteyner istedim, vermediler. Ben bakkalım, gıda malları satıyorum. Tarihi geçecek mallarım var dedim. Sürekli salladılar bizi, adamı olan herkese verdiler. Daha sonra dediler vali değişti biz konteyner veremeyiz.  Belediyeden haber aldık dediler kaymakam konteyner veriyor.  Kaymakamlığı gittim. Hanımla ve çocuklarla beraber, 10-15 gün orada bekledik. Hanımefendiye zorla denk geldik. Kapının önünde bekledik, kaymakam hanım bizi kabul etmedi. En son bize valiliğe, Reşat Bey'in yanına gidin denildi. Valilik kaymakamlığa, kaymakamlık valiliğe gönderiyor. Yeter abi! İnsanı deli ediyorlar. Sen kaymakamsan vatandaşı dinleyeceksin. Reşat Bey'e ulaşmak için 5 kişiyle görüşüyorsun. İki kişiyle görüştükten sonra sekreter Hüseyin Bey'in yanına gidiyoruz. O da bizi vali yardımcısıyla görüştürmüyor. Kapıda bir şeyler anlatıp farklı yerlere yolluyor. Ben derdimi anlatmak istiyorum ama anlatamıyorum. Evim hasarlı yaptıramıyorum arabada yatıyorum. İhtiyacım olmasa niye bu kadar peşinde koşayım, çırpınayım. Açmam otururum bir yerde" açıklamasını yaptı.

Vatandaşın elinden tutun

Gökçe, "Vatandaşı dinlemeyeceksen sen niye kaymakamlık yapıyorsun. Halkın boğazına kadar gelmiş, kurban olayım ilgilenin. Vatandaşın elinden tutun. Malatya bitmiş! Esnaf olmazsa Malatya çöker. Ben iş yerimin oraya konteyner koymak istiyorum, Aileme ekmek götürmek istiyorum bu kadar mı zor. Param olsa zaten evimi yapar içine girerdim evimin her tarafı sudan gitmiş arabada uyuyorum ben. Esnaf odalarına, Bakkallar odasına her tarafa gittik. Biz kimseyle muhatap olamıyoruz. Başkanları göremiyoruz bile. Biz bitmişiz yani" şeklinde konuştu.