Malatyalı başkana silahlı saldırı!

Malatyalı olan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Malatyalı başkana silahlı saldırı!

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" ifadelerine yer verdi. 

Malatyalı başkana silahlı saldırı!

Aziz Yeniay kimdir?

Aziz Yeniay, 1963 yılında Malatya'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde başarıyla tamamladı. 1992 yılı ara seçimleriyle birlikte Güngören ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ile siyasi kariyerine adım attı. Güngören, Esenler ve Zeytinburnu belediyelerinde başkan yardımcılığı görevlerinde bulunarak aktif siyasi hayatına devam etti. 2004-2014 yıllarında ise iki dönem boyunca Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Bu süreçte belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza attı. Evli olan Aziz Yeniay'ın 3 çocuğu bulunmaktadır.