Malatya yine yok!

TÜBİTAK, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasına göre Türkiye'deki en iyi üniversiteler açıklandı. Üniversitelerin yenilikçilik ve girişimcilik faaliyetlerinin tetiklenmesi ve bu alandaki performanslarının ölçülmesi amacıyla yapılan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında bünyesinde iki tane üniversite bulunduran Malatya yine yer almadı. 

Malatya yine yok!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), endeks kapsamında en girişimci ve yenilikçi 50 üniversiteyi; "bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği", "fikri mülkiyet havuzu", "işbirliği ve etkileşim" ile "ekonomik ve toplumsal katkı" boyutları altında 23 başlığa göre sıralayarak yayınlandı. Yayınlanan sıralamada Elazığ Fırat Üniversitesi 33. sırada yer alırken başta karaciğer nakli olmak üzere organ nakillerinde Dünyanın sayılı merkezleri arasında bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi’ni bünyesinde barındıran İnönü Üniversitesi ve Malatya’nın ikinci üniversitesi olarak 2018 yılında kurulan Turgut Özal Üniversitesi sıralamaya dahi giremedi. Malatya’daki üniversitelerin akademik çalışmalarından çok liyakatsiz atamalarla gündeme gelmesi dikkat çekiyor. 
ODTÜ tarafından her yıl yayınlanan Türkiye’nin en iyi üniversiteleri listesinde Elazığ Fırat Üniversitesi 20. Sırada yer alırken Malatya’dan herhangi bir üniversite sıralamada yer almamıştı.