Malatya'yı suyla buluşturacak

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Hasırcılar bölgesinde hayata geçirilecek olan bölgenin prestijli ve vizyon projelerinden biri olan 'Hasırcılar Rekreasyon ve Sahil Projesi'nin çalışmaları sürüyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olan Battalgazi'nin, marka değerini daha da arttıracak bu muhteşem eseri en kısa sürede ilçeye kazandıracaklarını söyledi.

Malatya'yı suyla buluşturacak

Malatya’da yıllardır konuşulan fakat bir türlü yapılamayan ‘sahil yolu projesi’ Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, tarafından hayata geçiriliyor. 50 bin metre karelik bir alan içerisinde yapılacak ve Malatya’ya renk katacak olan ‘Hasırcılar Rekreasyon ve Sahil Projesi’ Battalgazi’ye yeni bir soluk katacak ve vatandaşların, birçok aktiviteyi yapabilmelerine olanak sağlayacak. Projenin tamamlanmasının ardından içerisinde, 44 bin metrekare yeşil alan, 7 bin metrekare otopark alanı, sosyal tesisler, su seyir alanları, tematik gün batımı ve fotoğraf çekim alanı, piknik alanları bulunacak. 5 km uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde olacak projenin bu yılın sonunda tamamlanması planlanıyor.

Sahil şeridi canlanacak

Proje ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, tarihi, kültürü, gastronomisiyle tanınan Battalgazi’yi su turizmiyle de ön plana çıkarmak için çalıştıklarını vurguladı. Güder, ‘Hasırcılar Rekreasyon ve Sahil Projesi’ ile birlikte, özlemi çekilen güzelliklerin ilçeye gelmeye başlayacağını dikkat çekti. Projeye geçtiğimiz aylarda başladıklarını anımsatan Güder, “İnşallah bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. 50 bin metre karelik bir alan. Burada ki esas amacımız Malatya’yı barajla buluşturmak. Uzun yıllardır herkes baraj kenarında bir şeyler yapalım diyor ama bir türlü başlanılmadı. Biz buna başladık. İnşallah burayı açtığımızda ilk etapta iki bölge arasında sahil şerit yolunu da inşallah bu sene açacağız. Atabey iskelesi ile Beyaz Saray dediğimiz üniversitenin bulunduğu alan arasındaki sahil şerit yolunu bu yıl bitireceğiz. 5 kilometre olacak sahil şerit yolu. Genişliği de biz biraz fazla istiyorduk ama 60 metrelik bir yol düşünüyoruz. Tapulaştırmayla alakalı şuanda tapulaştırma o bölgede çalışma yapıyor. Bizim birinci önceliğimiz o parkın yapılıp hizmete sunulması halinde insanların yazın olsun, misafirlerimizin gidebileceği yaz kış olabilecek şekilde. Birde şöyle bir çalışma yapıyoruz suyun azalıp yükseldiği dönem suyla bağlantısı kesilmeyecek. Bu alanı oluşturmayla sahil şeridi canlanacak diye düşünüyoruz. Çünkü biz oraya kazmayı vurunca yan tarafta düğün salonu çalışması yapılıyor. Bölgeye bir hareketlilik geldi. Oradaki arazilerin değerlerinde bir artış söz konusu. Amacımız dediğim gibi uzun yıllardır sahil şeridine ve yahut sahil kıyısına herhangi bir şey yapamadık. Sahilden istifade edemedik” dedi.

Malatya’yı tanıtacağız

Güder, Battalgazi’ni tarihi bir yer olduğuna dikkati çekerek, “Malatya’da özellikle Battalgazi’ye tarih ve kültür diyoruz. Yani bir taraftan tarih, kültür, sanat diğer tarafta gastronomi ile uğraşıyoruz. Diğer tarafta su turizmi ile de uğraşacağız. Hem Malatya’daki insanlara hem de dışarıdan gelen insanlara su üzerinde gezdirmek, onlara değişik bölgeleri tanıtmak istiyoruz. Siz oradan Keban’a giderken o mağaraları tanıtacaksınız. Diğer taraftan köprü tarafından geçerken Urfa tarafına doğru gideceksiniz. Tabi bu bir bütünlük arz edecek. Bunun hepsi İnşallah Malatya’ya güzel bir katkı sunacaktır” açıklamasında bulundu.