Malatya'yı kim yönetiyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında konuşan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Expo 2028'in lansman ve vizyon gösteriminden dolayı Başkan Gürkan'a teşekkür etti. Expo 2028'in Malatya'nın bir projesi olduğunu ifade eden Karadağ, 'Malatya'da kalmıyoruz Türkiye'ye tanıtıyoruz onun için hep yanınızdayız, hep beraberiz, hep destek vereceğiz. İyi ki varsınız, bundan sonraki yolunuz siz bir Malatyalı olarak, Malatya'yı Malatyalılar yönetsin diyorsunuz onun için bütün fedakarlıkları kullanıyorsunuz' ifadesi dikkat çekti.

Malatya'yı kim yönetiyor

Özel Planlama Alanı ifadesi tartışmalara yol açtı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantılarının birinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Yeşilyurt ilçesi Yeşilyurt Özel Planlama Alanı (Beylerderesi) kaptajdan başlayarak Şahnahan bölgesine kadar uzan 890 hektarlık alanda uygulanacak uygulama imar plan hakkında gündem maddesi tartışmalara yol açtı. Madde bir sonraki toplantı öncesi meclis üyeleri bilgilendirildikten sonra görüşülmek için ertelendi.

Belediye başkanının haberi yok

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, böyle bir terminolojinin olmadığını, ibarenin doğru olmadığını ifade ederek, “İlçe belediye başkanının haberi yok” diyerek maddenin yeniden görüşülmesini istedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, alanın kaptajdan başlayarak, Şahnahan’a kadar olan bölgeyi kapsadığını, alanın genişletilerek, Karakaya Barajına kadar uzatılması için maddenin bir sonraki toplantıya ertelenmesini talep etti.  CHP Meclis Grup Başkanı Günnur Tabel’de, İmar ve Bayındırlık Komisyonunun, kaçak yapılaşmayı engellemek ve yeşil alanları korumak için özel ibaresini eklediğini söyledi. 


 

Malatya'yı kim yönetiyor