Malatya'yı hizmetlerle donattık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti'nin 20 yılda yaptığı icraatları sıralayarak, 'Malatya'mızın dört bir yanını altyapı, üstyapı, tüm hizmetlerle donattık ve bu hizmet yarışımız aynı şekilde devam etti, ediyor. Bu konuda da asla fire vermeyeceğiz' dedi.

Malatya'yı hizmetlerle donattık

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Pelitoğlu ve teşkilat üyeleri ile birlikte 2021 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.  AK Parti Malatya İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan Çalık, dünyanın 2 yıldır pandemiyle mücadele ettiğini belirterek, Ülkemizin, güçlü sağlık sistemiyle, Kovid-19 salgının yayılmasına karşı mücadelesinde etkili önlemler aldığını ve ihtiyaç sahibi kişilere kapsamlı yardımlarda bulunduğunu belirtti.  Çalık, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Diyanet İşleri Başkanlığının 4-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik sözlerine tepki göstererek,  CHP'nin milletin değerleriyle kavgalı olduğunu söyledi. 

Malatya hizmetin en iyisine layıktır

Çalık, Malatya’ya son 19 yılda 35 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, Malatyalıların hizmetin en iyisine layık olduğunu kaydetti. Öznur Çalık, “19 yılda Malatya’mıza eğitimden sağlığa, kültürden ulaşıma kadar her alanda 35 milyar lira yatırımda bulunduk. Tabii ki bu yatırımlar yeterli mi? Yetmez. Biz yatırımları almaya devam ediyoruz. Bu yıl sadece ilimizde 76 adet okul yapılıyor. Son 19 yılda eğitimde 5 bin 35 adet derslik inşa ettik. Sağlıkta 3 bin 300 yatak kapasiteli 10 hastane, 425 birinci basamak sağlık hizmetleri tesisi ile sağlıkta hizmet kalitesini artırdık. Battalgazi Şehit Fevzi Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında 110 dönümlük alanda 679 konut, 18 ticarethane ve 1 kafeterya yapılıyor. Beydağı Mahallesinde 3 ve 4.etap 1.bölge kapsamında 915 konut yapılıyor. Malatya’mız için yaklaşık 3 bin 500 kişinin istihdam edileceği Tekstilkent projesi için fabrikaların yapım ihaleleri gerçekleşti. Yaklaşık 35 milyon lira tutarında Kaynarca Spor Kompleksinin yapımı sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Malatya’mıza Atletizm pisti binası ve tribünü yapılacak. Hekimhan, Yazıhan ve Kuluncak ilçelerimiz için doğalgaz önümüzdeki yıl yatırım programında. Yeşilyurt ilçemize yeni hükümet konağı, Arapgir ilçemizde Emniyet Amirliği hizmet binasına kavuşacak” şeklinde konuştu.

105 milyon TL tarımsal destek verildi

Çalık, 2021 yılında 105 milyon TL tarımsal destek verildiğini kaydetti.  Çalık, Malatya Organize Sanayi Bölgesinde 80 bin metreküp kapasiteyle uzun yıllar sanayinin arıtma yükünü taşıyacak arıtma tesisinin yapımının da devam ettiğini belirterek, “Bakın laf üretmiyorum, biz yaptıklarımızla konuşuyoruz, bir şeyi söylersek yaparız. Yapamayacağımızı asla vaad etmeyiz. Biz 19 yılda her alanda 35 milyar lira bu şehre yatırım yaptık. 6.Bölge teşvik destekleri 1 yıl uzatıldı. İmalat sanayiinde 2 milyon TL üstü yatırımlar OSB’lerde gerçekleşmesi halinde 31.12.2022 tarihine kadar 6.Bölge desteklerinden yararlanabilecek. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüz ile Tapu Kadastro Müdürlüğümüzde yeni binalarına kavuşuyor. AK Parti olarak Malatya’mızın dört bir yanını altyapı, üstyapı, tüm hizmetlerle donattık ve bu hizmet yarışımız aynı şekilde devam etti, ediyor. Bu konuda da asla fire vermeyeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.