Malatya yerle bir olmuş! Kimin umurunda

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya Valisi Hulusi Şahin'in Antalya Valiliğine atanması münasebetiyle düzenlenen veda programına tepki gösterdi. Yıldırım, 'Yahu Malatya yerle bir olmuş, ha bire depremler oluyor, halk evinde değil dışarıda konaklıyor bizimkiler de hala protokol derdinde' dedi.

Malatya yerle bir olmuş! Kimin umurunda

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya Valisi Hulusi Şahin’in Antalya Valiliğine atanması münasebetiyle düzenlenen veda programına tepki gösterdi. Yıldırım, kentte son günlerde yaşanan depremlerde insanların evlerine girmekten korkarken Malatya protokolünün yemeklerde, vedalaşma programı peşinde olduğuna dikkat çekti. 

Vatandaşın canı burnunda

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Uyku yok gözlerde, canımız burnumuzda, yer beşik gibi ama bizim beyefendiler nikah sarayında yemeklerde, vedalaşma programında. Vatandaşın parklara bahçelere gitsin sen vedalaşma programıyla Nikah Sarayını açma vatandaşına. Heyhat beyefendiler ! Tarihe adınızı çok güzel yazdırıyorsunuz. Aziz Beyefedinler; Bu millet yaptıklarınızı asla unutmayacaktır. Yahu Malatya yerle bir olmuş, ha bire depremler oluyor, halk evinde değil dışarıda konaklıyor bizimkiler de hala protokol derdinde. Ya Vali beyin eline koluna sağlık deyin, işi rast gitsin deyin. Ama bugün 3 tane 5 büyüklüğünde deprem oldu, bari bugün böyle yemeklerde, protokol masalarında poz vermeyin.Malatya’da 33 bin bina yıkılmayı bekliyor. Orta hasarlı binaların durumu belirsizliğini koruyor. 6 aydır musluk suyu içilmiyor. Yıkılıp yerinde duran binlerce enkaz var. Vatandaşlar çeşme başlarında su kuyruğunda. Son 5 günde 4’ün üzerinde 5 deprem yaşandı vatandaşlar 4 gecedir sokakta sabahlıyor” ifadesini kullandı.