Malatya'ya Rakip Çıktı! Ürettikleri Kayısıları 25-30 TL'ye Satıyorlar..!
Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay'ın bereketli topraklarında başlayan kayısı hasadıyla birlikte ürün tarladan 25 TL ile 30 TL arasında alıcı buluyor. Üreticilerden Mustafa Kale, 'Damak tadını bu kadar iyi veren başka bir lezzet yoktur kayısıda' diyerek, Hatay'da üretilen kayısıyı överken, resmen dünyaya ismini kayısıyla duyuran Malatya'ya rakip çıktı. Malatyalılar kayısıda birinci sırada olduklarını hatırlattılar.
Kavurucu sıcakta günlük 15 litre su tüketerek serinlemeye çalıştığını belirten bahçe sahibi 32 Sezer Kala, "30 dönüm arazide 300 ağacın olduğunu hesap edersek ortalama olarak 100 kiloluk ağaç da var, bir tonluk ağaç da var. Meyve tutumu olarak ortalama 200 kilo civarında biz hesap ediyoruz. Toplamda 60 ton mahsul hesap ediyoruz. Sabah saat beşte başlıyoruz hasada. Saat dokuzdan, ondan sonra da sıcak artık kendini göstermeye başlıyor. Saat birde bırakıyoruz. O saatten sonra artık çok daha sıcak oluyor, ama şükür yine bu sıcaklar mahsulümüze herhangi bir zarar vermiyor.