Malatya'ya Rakip Çıktı! Ürettikleri Kayısıları 25-30 TL'ye Satıyorlar..!
Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay'ın bereketli topraklarında başlayan kayısı hasadıyla birlikte ürün tarladan 25 TL ile 30 TL arasında alıcı buluyor. Üreticilerden Mustafa Kale, 'Damak tadını bu kadar iyi veren başka bir lezzet yoktur kayısıda' diyerek, Hatay'da üretilen kayısıyı överken, resmen dünyaya ismini kayısıyla duyuran Malatya'ya rakip çıktı. Malatyalılar kayısıda birinci sırada olduklarını hatırlattılar.
Aroması ve ürün kalitesiyle ön plana çıkan Kurtbağı Mahallesi’nde çiftçiler, 40 derecenin üzerinde seyreden sıcak havada hasada devam ediyorlar. Litrelerce su tüketerek çalışmayı başaran işçiler günde 700 TL yevmiye alırken, kayısı tarladan 25 TL ile 30 TL arasında alıcı buluyor.