Malatya'ya ÖTV'siz Araç Desteği Mi Geliyor?

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem bölgesi esnafına ÖTV'siz araç verilmesi gerektiğini belirterek, 'Deprem bölgesindeki ticari faaliyette bulunan esnaflarımız için 2016 yılında uygulanan ÖTV'siz araç desteğinin bir kez daha uygulanması, deprem bölgesindeki aracını değiştirmek isteyen esnafın yükünü hafifletecektir.' dedi.

Malatya'ya ÖTV'siz Araç Desteği Mi Geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın 12 Ağustos Pazartesi günü Ankara’da esnaf temsilcileri ile yapacağı toplantıda, Malatya ve deprem bölgesindeki esnafların sorunlarını ve taleplerini dile getireceğini açıkladı. Keskin, hazırlanan dosyanın bu toplantıda sunulacağını da belirtti.

Malatya'ya ÖTV'siz Araç Desteği Mi Geliyor?

KOSGEB kredi ve hibe desteği

KOSGEB kredi ve hibe desteklerinden deprem bölgesi esnaflarının büyük bir mağduriyet yaşadığını gündeme getiren Keskin, sorunun çözülmesini talep edeceğini belirterek, “KOSGEB tarafından 6 Şubat depremlerinden sonra esnaf ve sanatkarımıza sağlanan faizsiz 2 yıl ödemesiz kredi desteği için başvurular 29 Aralık 2023 tarihinde sona ermişti Kredi desteğinden esnafımızın bir bölümü yararlanmış, ancak başvuru dosyası olan yüzlerce esnafımız halen o krediye ulaşamamıştır. Yine KOSGEB Kredi desteklerinden esnafımızın bir bölümü yararlanmakta çoğu meslekler ise yararlanamamaktadır. Meslek ayrımı olmaksızın tüm meslek kollarının KOSGEB desteklerinden faydalanmalarını talep ediyoruz. Durdurulan kredinin bir an önce açılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Malatya'ya ÖTV'siz Araç Desteği Mi Geliyor?

Prim gün sayısı düşürülsün

Esnafın prim gün sayısının 7 bin 200 güne indirilmesi gerektiğini aktaran Keskin, şunları söyledi: 
“Tüm kesimlerin eşit haklara sahip olması ve sosyal güvenlikte norm birliğinin sağlanması için prim gün sayısı eşitlenmeli. SSK'lı çalışanların iki katı kadar mesai yapan esnafımızın yıpranma payı düşünülerek, ödemesi gereken prim gün sayısını 9 bin günden 7 bin 200'e indirilmesi ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanım sözünü vermişti, düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.”

Malatya'ya ÖTV'siz Araç Desteği Mi Geliyor?

Kooperatiflere hak sahipliği tanınmalı

MESOB Başkanı Keskin, 6 Şubat depremlerinde Malatya’da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, kooperatif ve çok sayıda esnaf odası hizmet binalarının ağır hasar görerek yıkıldığını hatırlatarak, “AFAD, odaların ve kooperatiflerin hak Sahipliği başvurularını kabul etmemiştir. Mevzuata göre, tüzel kişiler hak sahibi olamıyor. Birlik, oda ve kooperatiflere de hak sahipliği tanınarak, devletin kredi ve hibe imkanları verilmeli” dedi.

Malatya'ya ÖTV'siz Araç Desteği Mi Geliyor?

ÖTV’siz araç desteği

Deprem bölgesi esnafına ÖTV’siz araç verilmesi konusunda da taleplerinin de bulunduğunu aktaran Keskin, “Deprem bölgesindeki ticari faaliyette bulunan esnaflarımız için 2016 yılında uygulanan ÖTV’siz araç desteğinin bir kez daha uygulanması, deprem bölgesindeki aracını değiştirmek isteyen esnafın yükünü hafifletecektir.”şeklinde konuştu.