Malatya'ya küçük ve büyükbaş desteği

TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) tarafından  6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya ve 10 ilde 21 bin 481 küçükbaş hayvan ve 974 büyükbaş damızlık dağıtımı yapıldı.

Malatya'ya küçük ve büyükbaş desteği

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM )tarafından 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya ve 10 ilde  bulunan yetiştiricilere 21 bin 481 küçükbaş hayvan ve 974 büyükbaş damızlık dağıtımı yapıldı.

Malatya'ya küçük ve büyükbaş desteği

4 bin 265 büyükbaş damızlık ise dağıtılmaya devam ediyor.

Malatya'ya küçük ve büyükbaş desteği

Genişletilmiş Koordinasyon toplantısında konuşan TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç, TİGEM’in ülke tarımı ve hayvancılığı için önemini belirterek şunları söyledi: ‘Ülkemizin bitkisel üretimini artırmak, çeşitlendirmek ve ürün kalitesini iyileştirmek amacıyla işletmelerimizde; buğday, arpa, tritikale, yulaf ekilişlerinin yanı sıra İtalyan çimi, yem bezelyesi ve mercimek olmak üzere toplam 1 milyon 187 bin 415 dekarda ekiliş gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında yetiştiriciliğini yaptığımız koyunlardan 150 bin baş kuzu doğumu gerçekleşti. Genel ikizlik oranı ise yüzde 34,8 oldu. Bunların dışında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremler nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda bölge yetiştiricilerine Kuruluşumuzun üstün vasıflı damızlık büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının dağıtımı sağlandı. Bu kapsamda 21 bin 481 küçükbaş hayvan bölgedeki yetiştiricilere verildi. 4 bin 265 büyükbaş damızlığın ise dağıtımı devam ediyor.’’