Malatya'ya gelen yardımların önü mü kesildi?

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğiyle düzenlenen programda konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremin ilk gününden itibaren vatandaşın yanında olduklarını ve şehrin ayağa kalkması için mücadele ettiklerin belirterek, şehirde hiçbir şey olmamış gibi gösterenlerin, kentte ihanet ettiklerini ve gelen yardımların önünü kestiklerini söyledi.  

Malatya'ya gelen yardımların önü mü kesildi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsveç hükümetince desteklenen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğiyle düzenlenen “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Destelenmesi Hibe Programı’’ kapsamında hibe almaya hak kazanan firmalarla sözleşme imzalama programı düzenlendi. 

MTSO Konferans Salonunda düzenlenen “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Destelenmesi Hibe Programında” konuşan Malatya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, şehrin ayağa kalkması için mücadele ettiklerini ve gayretlerin insanlara umut vereceğini belirtti. Sadıkoğlu, “Bu il sizlerle birlikte yeniden ayağa kalkacak. Bizim mücadelelerimiz bu şehrin var olmasında bir duruş sergilemek anlamında da gayretlerin çabaların insanlara umut vereceğini biliyoruz. Hiç durmadan hem üyelerimizin sıkıntılarını hem problemlerini hem şehrimizde geldiğimiz günden bu yana hiçbir şey olmadan algı yaratmaya çalışanların yapmış oldukları eksiklikleri de yapmaları gereken doğru yöntemleri belirtmeye çalışıyoruz. Bugün bu şehir için doğru şeyleri söylemediğimizde yarınlar da bu şehir için konuşmanın bir mantığının olmadığının bilincindeyiz” dedi.  Depremin ilk gününden itibaren depremin yaratmış olduğu sıkıntıları net bir şekilde ortaya koyduklarını ifade eden Sadıkoğlu, hükumet desteğinin haricinde fonların vatandaşlara katkı sunması için mücadele ettiklerini belirtti. 

Deprem olmamış algısı yapılıyor

Şehrin ayağa kalktığını ve şehirde hiçbir şey yokmuş deprem olmamış gibi gösterenlerin sert bir dille eleştiren Sadıkoğlu, “Geldiğimiz günden beri hiç kimseyi ayrıştırmadan ötekileştirmeden şehre katkı sunmak adına var olma mücadelesi veriyoruz.  Hükumet desteğini haricinde fonların sizlere nasıl katkı yapabilir diye ciddi çabalar gösteriyoruz. Bu fonlardan birisi de birleşmiş milletlerin yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda üyelerimize vereceği katkı. Verilecek destekler çok büyük olmasa da en azından umut verici ve hibe olması yeniden ödenmesinin olmayışı. Depremin ilk gününden bugüne şeffaf bir yönetim anlayışıyla depremin bütün eksikliklerini şehrimizde yaptığı yıpranmışlıkları net bir şekilde ortaya koymak gerekirken ne yazık ki bazen şehirde siyasi ikbali düşünenler sanki şehirde hiçbir şey olmamış gibi çıkıp depremde biz hazırlıklıydık Malatya ayağa kalktı deyip yalan söylüyor. Bununla birlikte şehirde depremin olmadığı bölgeleri gelen bakanları, dışardan gelen heyetleri, hükumet yetkililerini ve bu formdan gelen insanları Malatya’da sanat sokağında gezdirince orda deprem yok.  Orayı gezdirdikten sonra gönderiyorlar. Halbuki Malatya’da deprem oldu 1237 vatandaşımız hayatını kaybetti. 35 bin 680 binamız ağır hasarlı. 27 bin 500 bağımsız işyerimiz ağır hasarlı ve yıkılmak üzere odamızın 10 bin 600 üyesi, üyelerimizin tamamı depremden dolaylı ve doğrudan etkilendi. Bununla birlikte esnaf odasının birçoğu depremde etkilendi. Böylesine büyük bir afet sonrasında dünyanın dört bir tarafından gelen insanların yardım destekleri oldu” şeklinde konuştu. 

Şehre ihanet ediliyor 

Her şey yolundaymış gibi gösterenlerin şehre gelecek desteklerin önünü kestiklerinin altını çizen Sadıkoğlu, “Şehrimizin bedel ödediği, binaların yıkıldığı, insanların evlerini tamamen terk etmek zorunda olduğu bir ortamda buna ihtiyacımız var bunu istiyoruz diye seslenmeyip yalan söyleyenler şehre ihanet etmeye çalışanlar ve bunların da yüzüne yüzüne yalan söylediklerini söylemeye gayret göstereceğiz. Çünkü gelen yardımların da önünü kesiyorlar. Yapılabilecek desteklerin de önünü kesiyorlar.  Şehre gelebilecek katkıların önünü kesiyorlar. Hiç pes etmeden mücadele etmemiz gerekiyor. Malatya milletine güveniyorum. Yeniden ayağa kalkma mücadelesinde en büyük savaşçı sizlersiniz” diye konuştu. 

Destek getirmeye devam edeceğiz

Mağduriyetlerin giderilmesi adına katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Sadıkoğlu, “Mağduriyeti gidermek adına bir katkı sunulursa ayakta kalma mücadelesinde olmak istedik. Hiçbir şeyle uğraşmadan birileri laf söyler diye riske girmekten çekinmeyen bir yapımız var. Paranın dağıtımı Birleşmiş Milletlerin kendi belirlediği kriterler doğrultusunda gerçekleşti. Samimiyetle gayret gösteriyoruz. Devletin desteklerinin haricinde fonlarla da destek getirmeye devam edeceğiz” dedi