Malatya'ya destek yok

CHP Genel Başkan yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, 22 ile yapılan büyükbaş hayvan desteğinde Malatya'nın yer almamasına tepki gösterdi. Ağbaba, 'Büyükbaş hayvan desteğinde Malatya yine üvey evlat muamelesi gördü. Ağrı'dan Ardahan'a, Bitlis'ten, Elazığ'a, Erzincan'a, Erzurum'a, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Van illerine destek var, Malatya aynı bölge olmasına rağmen, hayvancılıkta Malatya'ya destek verilmiyor' dedi.

Malatya'ya destek yok

Ağbaba, partisinin Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Ağbaba, şöyle konuştu: "Maalesef alçakça bir terör saldırısı sonucu 6 yurttaşımız İstanbul'un göbeğinde katledildi. Bunu şiddetle kınadığımızı söylemek istiyoruz. İlk açıklamalara göre PKK'nın yaptığı söyleniyor. Nereden gelirse gelsin her türlü terörü reddettiğimizi, bunu yapanların da insanlığın düşmanı olduğunu, bunun alçaklık, ahlaksızlık olduğunu ifade etmeyi borç biliyoruz. Mutlaka bu terör eylemini gerçekleştiren, onun arkasındaki güçler bulunmalıdır. Türkiye'nin huzuruna, birliğine, turizmine, İstanbul'a yapılmış bir saldırıdır. Umarım kısa sürede arkasındaki gerçek güçler açığa çıkar." Ağbaba, tüm Türkiye'nin saldırıyı kınadığını aktararak, internet erişiminde yaşanan aksamalarla ilgili de eleştirilerini dile getirdi.

Emekçiler mi bu araçlara biniyor?

Sayıştay raporları ile ilgili Malatya Büyükşehir belediyesini eleştiri yağmuruna tutan Ağbaba; “En son Sayıştay raporları gündeme geldi Malatya büyükşehir belediyesi ile ilgili. Ne yapmış Malatya büyükşehir belediyesi? Hani çok övüyorlar, ‘Ankara, İstanbul gelsin örnek alsın’ diyorlar ya. Büyükşehir çevre koruma ve kontrol daire başkanlığınca ‘Temizlik işleri’ adı altındaki gerçekleştirilen ihale için 30 adet binek araç alınmış. Ne Marka? Mercedes’ten aşağısına binerler mi? Bakın bakalım temizlik işlerinde çalışan emekçiler Mercedes’e biniyor mu? Pasat’a biniyor mu? Fukaralar. Kim biniyor bunlara belediye yönetimi biniyor. Malatya büyükşehir belediyesi Sayıştay raporlarına göre, belediyenin doğru yönetilmediğini tespit etmiş. Hele de temizlik adı altında, çevre koruma adı altında alınan araçlara baktığınız zaman Mercedes gibi araçlar belediye yöneticileri ile birilerinin hizmetine verilmiş durumda. Şimdi bunu kimin onayı ile alıyorlar? Selahattin Gürkan’ın onayı ile alıyorlar.” dedi. 

Film festivalini Malatya hak ediyor

‘Film festivalinin yapılmayacağı’ konusunda duyumlar aldıklarını ifade eden Ağbaba; “Fuar ve festivalleri duyunca kentler akla gelir. Örneğin Antalya Altın portakal Antalya’yı marka yapmıştır. O filim festivali dönemlerinde otellerde, lokantalarda yer bulamazsınız. Hem ekonomik hem de kültürel anlamda son derece önemli bir olaydır. Malatya film festivalinin başladığı günden beri biz hep Malatya için önemli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söyledik. Film festivali bir kent için önemli. Şimdi film festivali için bir şey söylenmiyor. Yapılıp yapılmayacağı belli değil. Muhtemel, bazı gurupların baskısı sonucu bu film festivali iptal edileceği kulağımıza geliyor. Bu para meselesi değil. Mercedes’e para bulan buna bulamaz mı? Bulur. Ayrıca film festivaline sponsorlar, herkes destek olur. Yeter ki niyet olsun. Film festivalini bitirmeye doğru adım atıyorlar. Buradan Selahattin Gürkan’a söylüyoruz, sponsorda buluruz, yardımda ederiz. Yeter ki, film festivalini Malatya’da yapmaya devam edin. Film festivali Malatya’nın hak ettiği bir festivaldir. Dünyada Malatya kadar sanatçısı olan bir il var mı? Kemal Sunal’ı İlyas Salman’ı, Yasemin Yalçın’ı hangi memleket yetiştirmiş?” dedi.

Malatya yine üvey evlat muamelesi gördü

22 ile yapılan büyükbaş hayvan desteğinde Malatya’nın yer almamasına tepki gösteren Ağbaba; “Büyükbaş hayvan desteğinde Malatya yine üvey evlat muamelesi gördü. Ağrı’dan Ardahan’a, Bitlis’ten, Elazığ’a, Erzincan’a, Erzurum’a, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Van illerine destek var, Malatya ynı bölge olmasına rağmen, hayvancılıkta Malatya’ya destek verilmiyor. Buradan kenti yönetenleri, Malatya’nın AKP’li milletvekillerini uyarmakta bizim boynumuzun borcu.” diye konuştu.