Malatya'ya aşırı sıcak uyarısı

Meteorolojiden Malatya için aşırı sıcak rüzgar  uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde yaptığı günlük hava durum tahmin raporunda Malatya ve bölge için öğlen 11 ile 16 saatleri arasında aşırı sıcak uyarısı yapıldı.

 Malatya'ya aşırı sıcak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde yaptığı günlük hava durum tahmin raporunda Malatya ve bölge için öğlen saatlerinde etkili olacak sıcak hava dalgası için uyarıda bulundu. MGM Uyarılar kısmında, " Beklenen sıcak hava dalgasının artarak Pazartesi (27.07.2023) gününe kadar mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkacağı tahmin edilmektedir. Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" ifadesini kullandı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı günlük hava durumu tahmin raporu:

Bölgemiz genelinde havanın az bulutlu ve açık olarak geçeceği,

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği,

Rüzgar: Rüzgârların kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi beklenmektedir.
Uyarılar
Sıcak Hava Dalgası Uyarısı: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.