Malatya'ya 6.8 milyarlık ödeme

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde yaklaşık 600 bin hasar ihbarı aldıklarını belirterek, 'Tüm Türkiye genelinde 578 bin dosya ve burada da devam eden 20 bin dosyamız var. Malatya'dan yaklaşık 80 bin ihbar aldık bugüne kadar dosyamızın 66 bin dosyayı sonuçlandırdık. Bunun dışında da itirazlar oluyor, eksperlerimizi gönderiyoruz ve yaklaşık 6. 8 milyar gibi bir ödeme yaptık' dedi. 

Malatya'ya 6.8 milyarlık ödeme

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "DASK’ın İşleyişi ve Hasar Süreçleri’ programı düzenlendi. TSO Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Malatya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenlenme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigortacılık Müdürü Mevlut Söylemez ve sigorta acenteleri katıldı.

600 bin hasar ihbarı aldık

Programa katılan DASK Genel Müdürü Selva Eren, deprem sonrası DASK süreci ile ilgili bilgi verdi. Eren, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde 19 ilde hasar ihbarı aldıklarını ve bu süre içerisinde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 600 bin dosyadan hasar ihbarı aldıklarını ve dosyadan 450 binden fazlasının az hasarlı olduğunu ifade ederek, “Bu deprem 11 ili kapsayan bir depremmiş gibi konuşuluyor. Aslında 19 ilde biz çok ciddi hasar ihbarı aldık. Yaklaşık 600 bin dosyadan ve hasar ihbarından bahsediyoruz. Bu görülmüş bir şey değil. Olabildiğince çok hızlı aksiyon almaya çalıştık. Sadece bu işi eksperle çözemeyeceğimizi bildiğimiz için aslında parametrik bir ödeme yöntemiyle ilerleyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığının raporlarını da baz alarak bir ödeme sistemiyle ilerledik. Bu da bize ciddi bir hız kazandırdı. Ama her şeyden daha önemlisi bu 600 bin dosyanın nerdeyse 450 binine yakını hatta daha fazlası az hasarlı bunlarda tabi ki az hasarlılarda bir rakam belirledik” dedi. 

Malatya’dan yaklaşık 80 bin ihbar aldık

DASK’ın Malatya’da 6. 8 milyar ödeme yaptığını belirten Eren, “Malatya’dan yaklaşık 80 bin ihbar aldık, bugüne kadar dosyamızın 66 bin dosyayı sonuçlandırdık. Bunun dışında da itirazlar oluyor, eksperlerimizi gönderiyoruz ve yaklaşık 6. 8 milyar gibi bir ödeme yaptık. Tüm Türkiye genelinde de 578 bin dosya ve burada da devam eden 20 bin dosyamız var. Eksik evraklar haricinde ve ödenen 29 buçuk milyar gibi bir paradan bahsediyoruz. Bu çok ciddi bir rakam. Bugüne kadar yaptığımız ödemelerde ve tüm iyi niyetimizle sahada olmaya çalıştık” dedi.