Malatya'ya 5 gezici sosyal market 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, deprem bölgesine yapılan yardımlara ilişkin yaptığı yazılı açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 1 milyar 851 milyon lira kaynak aktardıklarını dile getirerek, Malatya'da 5 tane gezici sosyal marketle depremzede vatandaşlara hizmet verdiklerini bildirdi. 

Malatya'ya 5 gezici sosyal market 

Bakan Derya Yanık, depremzedelerin yaralarının sarılmaya devam ettiğini, ihtiyaçların karşılanması noktasında ara vermeden çalıştıklarını dile getirdi, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından 18 ilde 53 ayni bağış deposu kurulduğunu belirten Yanık, sözlerine şöyle devam etti; 
“Deprem bölgesinde 3 bin 960 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelimiz ile ASYA ekiplerimiz, 2 bin 850 çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi ve gönüllülerimizin de desteği ile toplam 6 bin 810 kişi bu organizasyonda yer aldı. Bakanlık olarak depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık, karşılamayı da sürdürüyoruz. 
6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için ise bugüne kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına toplam 1 milyar 851 milyon lira kaynak aktardık” ifadelerini kullandı. 

297 sosyal market kuruldu 

Bakan Yanık, deprem bölgesinde 203, deprem bölgesi dışında 94 olmak üzere toplam 297 sosyal market kurarak vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.
Malatya'da 5, Hatay'da 2, Kahramanmaraş'ta 3, Adıyaman'da bir olmak üzere 11 gezici sosyal marketle depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini aktardı.