Malatya'ya 1,6 Milyar Lira Destek! Yardım Depremzedelere Umut Oluyor…
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki işletmelere umut ışığı! Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 'Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi' kapsamında Malatya'daki işletmelere 1,6 milyar lira destek sağladı.

Üst limiti 750 bin lira olarak belirlenen proje kapsamında, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Elazığ, Diyarbakır ve Kilis'teki toplam 39 bin 680 işletmeye 12 milyar 802 milyon 900 bin lira destek verildi.
Malatya'daki 4 bin 632 işletmeye sağlanan 1 milyar 620 milyon 50 bin liralık destek ile bölgedeki ekonominin canlanması ve işletmelerin faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlanması amaçlanıyor.