Malatya Sokaklarında Simit Satarak Hayata Tutunuyor

2010 yılında FETÖ'nün soruları çalması nedeniyle atanamayan biyoloji öğretmeni Serkan Çetin, şimdi Malatya sokaklarında simit satarak geçimini sağlıyor.

Malatya Sokaklarında Simit Satarak Hayata Tutunuyor

Malatya’da yaşayan 42 yaşındaki biyoloji öğretmeni Serkan Çetin, 2005 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümünden mezun olduktan sonra KPSS sınavlarına hazırlanarak, 2008’de girdiği sınavdan 85, 2010’da ise 87 puan aldı. Ancak o dönem FETÖ’nün soruları çalması nedeniyle atanamayan Çetin, mağduriyetini bir türlü gideremedi. Yüksek puanlarına rağmen biyoloji öğretmenliği hayalini gerçekleştiremeyen Çetin, umudunu kaybetmeden atama beklerken, geçimini sağlamak için simit satmaya başladı.

Malatya sokaklarında üniversite diplomasıyla simit satarak tanınan Çetin, halk tarafından "diplomalı simitçi" olarak biliniyor. 6 Şubat depremlerinde evini kaybeden Çetin, şu an konteyner kentte yaşıyor. Tüm zorluklara rağmen Malatya’yı terk etmeyi düşünmeyen Çetin, vatandaşların kendisine gösterdiği destekle ayakta duruyor.

Serkan Çetin, simit satarak geçimini sağlasa da, çok sevdiği biyoloji öğretmenliğine başlamak için umutla beklemeye devam ediyor. Okulların açıldığı bu dönemde öğretmenlik hayalinin hiç bitmediğini ifade eden Çetin, hakkının verilmesini ve öğretmen olarak atanmayı istiyor. Çetin’in yaşadığı mağduriyet, FETÖ’nün eğitim sisteminde yarattığı tahribatın acı bir örneği olarak dikkat çekiyor.