Malatya Şire Pazarı'nda deprem sonrası kriz! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da Şire Pazarı'nda, yeni pazara taşınma konusu gerginliğe yol açtı. Bazı esnaflar yeni pazara taşınmak isterken, kimileri maliyeti karşılayamadığı için yerinde kalmak istiyor. Belediye zabıtası ise 26 Şubat'a kadar pazarın boşaltılmasını istedi. Esnaflar tebligat ve mahkeme kararı olmadığını savunarak tepki gösterdi.

Malatya Şire Pazarı'nda deprem sonrası kriz! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden olan Malatya’da, ticaretin kalbi olarak nitelendirilen ve binlerce ürününün tüketiciyle buluştuğu tarihi Şire Pazarı’ndaki esnaflar arasında kriz yaşanıyor.

Malatya Şire Pazarı'nda deprem sonrası kriz! 

Kimi esnaf yeni yapılan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Ticaret Merkezi'ne taşınmak isterken, kimi esnafta dükkan maliyetini karşılayamayacağı için yerinde kalmak istiyor. Ancak Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, pazarın en geç 26 Şubat’a kadar boşaltılmasını istedi. Duruma tepki gösteren esnaflar arasında arbede yaşandı.

Malatya Şire Pazarı'nda deprem sonrası kriz! 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan 15 Temmuz Şehitleri Battalgazi Şire Pazarı Derneği Mustafa Berk, pazarın boşaltılması için kendilerine tebligat gönderilmediğini söyledi.

Malatya Şire Pazarı'nda deprem sonrası kriz! 

Esnafların yeni dükkan maliyetini karşılayamayacaklarını ifade eden Berk, şunları söyledi: “Şire Pazarını kapatmak istiyorlar. Bize herhangi bir tebligat gelmedi. Büyükşehir Belediye zabıtası kendi kendine gelip anons yapmış. 26 Şubat’a kadar burayı boşaltmamızı istiyorlar. Burada alışverişin yasak olduğunu söylüyorlar. Biz de şunu söyledik; bize bir tebligat gelmedi, mahkeme kararı yok. Daha önce yeni yapılan Recep Tayyip Erdoğan Şire Pazarı’nda dükkanların 350-400 bin TL’ye yapılacağını söylediler. Başkanımız bize sahip çıkmadı. 170 dönüm araziyi belediyeye tahsis ettiler. MASKİ’ye 40 trilyona verdiler. MASKİ de 70 trilyona İş Kaya firmasına sattı. Bu firmaya verdikten sonra bu dükkanlar 350-450 bin lira arası olan maliyetleri 2 trilyona çıktı. İtiraz ettik. Esnaflar dükkânlar pahalı diye almıyoruz dediler. Esnafın bazıları burada kalmak istiyor.120 esnafımız da oraya gidecek. Geriye kalan esnafımız da burada ticaretini Battalgazi Şire pazarı diye devam ettirecek. Orası da Yeşilyurt dünya ticaret merkezi olarak devam edecek. Borsaya kayıtlı 560 üyemiz var. 560   üyemizin içinde 140 tanesi dünya ticaret merkezine gitmek istiyor. Geriye kalan 390 esnafımızı da burada kalıyor. Ticaret Borsası’na kaydı olmayan ama  maliye kaydı bulunan 800 esnafımızla beraber 1100 esnafımız burada kalmak istiyor.”