Malatya sessizliğe büründü

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmek için 30'u büyükşehir 31 ilde 48 saatliğine sokağa çıkmayı yasakladı. Saat 00.00'da başlayan yasakla birlikte Malatya'da sokaklar ve caddeler sessizliğe büründü.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya sessizliğe büründü

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasıyla Malatya kent merkezi  başta olmak üzere ilçelerde de cadde ve sokaklar boş kaldı. İçişleri Bakanlığının  2 gün sokağa çıkma yasağı getirmesinin ardından Malatya, en sakin günlerinden birini yaşıyor. Kentte, başlayan yasak kapsamında mahalle ve sokaklarda araç ile yaya trafiğinin olmadığı görüldü.  
Yasak kapsamındaki Malatya'da sabah erken saatlerden itibaren polis ekipleri kavşaklarda ve ana arterlerde görev alarak, yaya ve araçlara uygulama yaptı. Durdurulan araçlardaki vatandaşlara yasağı hatırlatan polis ekipleri kimlik kontrolü de yaptı. Araçların birçoğunun kamu görevlisi ya da kamu hizmeti veren sektör çalışanları olduğu görüldü.
İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgede istisna kapsamında olan fırınlar, eczaneler, kargo firmaları, kamu ve özel sağlık kuruluşları kentte hizmet vermeye devam ediyor.