Malatya Semalarında Gizemli Helikopter! Altındaki Çemberin Sırrı Çözüldü…!

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Uluköy, Gulumuşağı ve Yaygın mahalleleri üzerinde son iki gündür dolanan bir helikopter, vatandaşların merak konusu oldu. Helikopterin neden bölgeyi taradığına dair bir açıklama yapılmaması ise kafalarda soru işareti uyandırdı. Detaylar haberimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya Semalarında Gizemli Helikopter! Altındaki Çemberin Sırrı Çözüldü…!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Battalgazi ilçesi Uluköy mahallesinde gezen helikopter, vatandaşların kafasında soru işareti uyandırdı. İki gündür bölgede bulunan Uluköy, Gülümuşağı, Yaygın mahallesi sınırları üzerinde gezen helikopteri gören vatandaşlar helikopterin neden gezdiğini merak ediyor.

Bilgilendirme yapılmadı

Uluköy (Alikan)köyünde uzun süreli uçuş yapan jeofizik araştırma helikopteri, vatandaşlar tarafından kayda alındı. 

Altında asılı büyük bir halka gece gündüz gezen helikopteri gören vatandaşlar, sesten rahatsız olduklarını belirterek, konunun ne olduğu hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını belirttiler.

Vatandaşlar, helikopterin köy üzerinde yaklaşık 2 gündür dolandığını ifade etti.  Köy sakinleri, maden arama çalışmalarının neden yapıldığıyla ilgili yetkililerden açıklama bekliyor.

Malatya Semalarında Gizemli Helikopter! Altındaki Çemberin Sırrı Çözüldü…!

MTA Maden arıyor

Malatya semalarında görülen bir helikopter ve altındaki çembere kimse anlam veremezken olayın gizemi ise çözüldü.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Malatya’da helikopterle jeofizik çalışmaları gerçekleştiriyor. Helikopterin altından asılan büyük bir halka ile bölgenin jeofizik haritası çıkarılıyor.

Malatya ve bölgede gezme izni alan MTA Genel Müdürlüğünce, Malatya’nın jeofizik haritası çıkarılırken şehirde maden bulma amaçlanıyor.

Malatya Semalarında Gizemli Helikopter! Altındaki Çemberin Sırrı Çözüldü…!

Jeofizik Araştırma Helikopteri Hakkında

Maden Teknik Arama ve Genel Müdürlüğü tarafından jeofizik araştırma helikopteri hakkında, “Ülkemizin büyük bir kısmının dağlık ve ormanlık oluşu, bu alanlarda yer bilimleri çalışmalarının yapılmasını zorlaştırmaktadır. Bu alanların gerek jeolojik gerekse jeofizik araştırmaları bahsi geçen çevresel koşullar nedeniyle yeterli düzeyde tamamlanamamıştır. MTA Jeofizik Etütleri Dairesi Başkanlığı maden, enerji ve yapısal jeolojik unsurların araştırılmasında karadan jeofizik ölçüler toplayarak ilgili jeolojik problemlerin çözümüne katkılar koymaktadır. Ancak, karadan ölçü toplamak büyük zaman ve ekonomik kayıplarına yol açabilmektedir. Jeofizik literatüründe rastsal gürültüler olarak adlandırılan ve yüzeye yakın kaynakların neden olduğu çevresel etkiler karadan toplanan jeofizik verilere bileşen olarak katılmakta ve yorumu güçleştirmektedir. Teknik olarak bu problemi aşabilmek için kullanılan sayısal süzgeçler de aranılan yapıya ait bileşenlerin kısmen veriden uzaklaşmasına neden olmaktadır” denildi.