Malatya'nın yol çilesi

Yeşilyurt ilçesi Çilesiz Mahallesindeki vatandaşlar 6 Şubat depremlerinden sonra otobüs seferlerinin aksamasından şikayetçi. Vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının mahalleye gelmemesinden dolayı enkaz yığınlarının arasından ve ağır hasarlı binaların altından korkuyla işe gitmek zorunda kaldıklarını yetkililerin seslerini duyması bekliyorlar. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'nın yol çilesi

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde Çilesiz mahallesinde 6 Şubat depremlerinden sonra toplu taşıma araç seferlerinde aksamaların yaşandığı iddia edildi. Vatandaşlar, “Malatya’nın Yeşilyurt Çilesiz otobüsü 9A/9B otobüsü depremden bu yana otobüs verilmiyor. Hadi iki üç ay anlayış gösterdik. Yıkılan yıkılacak evler var dedik fakat üç aydır MOTAŞ yetkilileri dalga geçer gibi, bize, ‘otobüs yok veya şoför eksik daha sonra ise Hasanbey Caddesi. Temelli’deki binalar yıkılmadan enkazlar Malatya genelinde kalkmadan Çilesiz otobüsü verilmeyecek’ diye açıklamada bulundular. Biz biran önce bölgeye sefer düzenlenmesini istiyoruz” dedi. 

Enkazların arasında işe gidiyoruz 

Sabahın erken saatlerinde işe giden vatandaşların ulaşım noktasında sıkıntı yaşadıklarını anlatan mahalle sakinleri, “Sabah erken saatlerde enkazların tozu, hurdacılar ve ağır hasarlı binaların içine giren gaspçılar bunların içinden işe gitmeye çalışıyoruz. Bir bayan olarak düşünün halimizi ve malumunuz yaz ayı sıcakta bir saat yol yürüyoruz. MOTAŞ’ta yetkililer diyor ki ‘vatandaşlarımızın can güvenliği için veremeyiz yıkım var’ diyor. Toplu taşımada 9A’nın geçeceği güzergah açık en azından küçük bir otobüs verebilirler. Mesela fabrika servisleri, otobüsleri geçiyor can güvenliğimizi düşünen. Biz çalışanlar enkazların, tozların içinden geçerek işe gidiyoruz” diyerek sorunlarını dile getirdiler.