Malatya'nın kaybedecek bir saniyesi bile yok

Yaklaşan yerel seçim öncesi çalışmalarını hızla sürdüren Ak Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Ahmet Durmuş, depremlerden Malatya'nın büyük hasar aldığını vurgulayarak, 'Malatya'nın kaybedecek bir saniyesi bile yoktur' dedi.

Malatya'nın kaybedecek bir saniyesi bile yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adaylığına tek resmi başvuru yapan isim olan Ahmet Durmuş, seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Malatya'nın depremlerde aldığı hasarın büyük olduğunu ve şehrin yeniden planlanması gerektiğini ifade eden Durmuş, Malatya'nın zaman kaybına tahammülü olmadığını belirtti.

Malatya ortak akılla kalkınır

Konuşmasında Malatya'nın ortak akılla kalkınacağını işaret eden Durmuş, “Malatya’nın geleceğinin; yapısal, ekonomik ve toplumsal kalkınması ile birlikte akılcı ve yenilikçi bir yönetim anlayışı çerçevesinde yeniden şekillendirilmesi adına çıktığımız bu yolda Yeni ve Büyük Malatya’yı birlikte tesis edeceğiz.  Malatya’nın içerisinde bulunduğu güç durumdan bir an önce çıkabilmesi, ortak akılla mümkündür. Malatya’nın yeniden yapılanma sürecinde ortak akıl her zamankinden daha önemlidir" açıklamasını yaptı.

Sosyal eşitlikçi, güvenli bir Malatya için

Coğrafi konumu itibariyle Malatya'nın doğu ile batı kesişiminde olduğunu ve bunun avantaj olduğunu belirten Durmuş, "Malatya gelişime en açık olan illerden birisidir. Sağlıklı bir yapılaşma ve doğru bir kentleşme, Malatya için vazgeçilemez bir önceliktir. Bu süreçte ulaşım, konut, yeşil alanlar, ticaret ve altyapıda Malatya'mızın ihtiyaçlarına cevap veren; çevresel sürdürülebilirliği, ekonomik kalkınmayı ve sosyal eşitliği gözeten daha yaşanabilir, güvenli bir kenti imar etmek istiyoruz. Malatya'nın 50 yıllık planını oluşturarak bu plan doğrultusunda yeni bir kent modelini ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

Planımız 5 başlıkta toplandı

Malatya'nın kaybedecek bir saniyesinin olmadığını vurgulayan Durmuş, "Yeni ve Büyük Malatya için Gelişmeye elverişli, daha düzenli bir kent planı hazırlanarak bu plana uygun olarak çalışmalar başlatacağız. Yeni ve Büyük Malatya'nın tesisi için gelişim ve kalkınmayı hedef alan; "Deprem Yönetimi, Deprem Sonrası Yeniden Yapılanma, Kent Ve Ulaşım, Sosyo-Ekonomik Belediyecilik İle Ekonomi Ve Kalkınma Başlıkları Altında 5 tema olarak çalışmalarımızı ve bu doğrultuda projelerimizi hazırladık.  Ülkemiz genelinde ekonomik gelişme hamlelerine destek olmak amacıyla yerelde de etkin ve verimli belediyecilik hizmetlerini yürüterek merkezi hükümetin çalışmalarına destek olmak durumundayız" dedi.

Malatya bir imtihan içerisinde

Her kesim için çalışacaklarını söyleyen Durmuş, "Toplumumuzun en kıymetli hazineleri olan yaşlılarımız için, Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için, engelli vatandaşlarımız ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz için insan odaklı projelerimizi birer birer devreye alacağız. Daha güçlü bir Malatya için gerekli alt yapılar oluşturulduğunda Ekonomik olarak güçlenen, Tarımda teknolojiye önem veren, ulaşım sorunu olmayan, her açıdan gelişmiş ve hızlı büyüyen bir Malatya’yı birlikte oluşturabileceğimize inanıyoruz. Malatya’mız bir imtihan içerisindedir. Bu acı tablonun bir fırsata dönüştürülmesi, kadim kentimizin geleceğini şekillendirecek vizyona bağlıdır. Rabbimin izniyle ve yardımıyla bu imtihandan inşallah hep birlikte ve başımız dik bir şekilde çıkacağız” dedi.
Malatya'nın kaybedecek bir saniyesi bile yok