Malatya'nın İncisi Tüm Türkiye'ye Tanıtılacak! 

Malatya'nın meşhur lezzeti Çırmıktı Tava, ulusal kanalların ilgi odağı oldu. Yeşilyurt'un Çırmıktı bölgesinde hazırlanan bu özel yemek, 'Gündüz Gece' ve 'Topraktan Sofraya' programlarında geniş yer buldu.

Malatya'nın İncisi Tüm Türkiye'ye Tanıtılacak! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’nın zengin mutfak kültürünün bir parçası olan Çırmıktı Tava, adından söz ettirmeye devam ediyor. Ulusal televizyonların dikkatini çeken lezzet, Kanal 7’de yayınlanan ‘Gündüz Gece’ ile Ülke TV’de yayınlanan ‘Topraktan Sofraya’ programlarının konusu oldu.

Malatya'nın İncisi Tüm Türkiye'ye Tanıtılacak! 

Anadolu’nun köklü geçmişini ve zengin kültürünü ekrana taşıyan ‘Gündüz Gece’ ve ‘Topraktan Sofraya’ programları, memleket hasreti çekenlerin gönlüne dokunmaya devam ediyor. Programların Malatya çekimlerinde, tarihi ve kültürel dokusuyla ön plana çıkan Yeşilyurt ilçesinin Çırmıktı bölgesi mercek altına alındı.

Malatya'nın İncisi Tüm Türkiye'ye Tanıtılacak! 

Çekimler sırasında, bölgenin eşsiz doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve tabii ki meşhur Çırmıktı Tavası izleyicilere görsel bir şölen sunarken, aynı zamanda bölgenin kültürel zenginlikleri de yakından tanıtıldı.

Malatya'nın İncisi Tüm Türkiye'ye Tanıtılacak! 

Çekimleri yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ise şunları söyledi:

Malatya'nın İncisi Tüm Türkiye'ye Tanıtılacak! 

“ Sizleri misafir etmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Yeşilyurt tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra tescilli yapıları, yemekleri, meyveleri, tarımsal ürünleri ve misafirperver insanlarıyla Anadolu’nun zengin kültürünü yansıtan çok güzel bir ilçedir. Çırmıktının turizmde yeniden gözde bir mekan haline dönüşmesi için belediye olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Çırmıktımız ile özdeşleşen yemekler arasında yer alan Çırmıktı Tavamızın hak ettiği değeri ve tanıtımı görmesi içinde bu tür yayınların ilçemizde çekilmesini bizler destekliyoruz. ‘Gündüz Gece’ ile ‘Topraktan Sofraya’ gibi sevilen ve seyredilen iki programda Çırmıktı Tavamızın yanı sıra diğer yemeklerimiz ve kültürel zenginliklerimiz tüm yönleriyle tanıtıldı, sunucularımıza ve program ekiplerine teşekkür ediyorum, yayın hayatlarında başarılar diliyorum. İlçemiz vegan ve vejeteryan yemek kültürüyle kendisine has zenginlikleri vardır, bizlerde bu güçlü potansiyeli ön plana çıkarmak için gereken katkıyı sunuyoruz. Gurmelerin özellikle tatması ve tanışması gereken çok sayıda yemeğimiz var, şeflerimizi ve gurmelerimizi de ilçemize davet ediyoruz.” diye konuştu.