Malatya'nın elini güçlendirmeliyiz

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin belediye başkanlarını seçeceğiz. Malatya'nın elini ilçelerimizle birlikte güçlendirmeliyiz. Büyükşehirde Selahattin Gürkan'a, ilçelerimizde de belediye başkan adaylarımıza güçlü destek vermenizi canı gönülden arzu ediyorum. Cumhurbaşkanımızın, Cumhur İttifakı'nın elini güçlendirmek için sizlerin vereceği destek çok önemli' dedi.

Malatya'nın elini güçlendirmeliyiz

Milletvekili Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ile birlikte Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odasını ziyaret ederek, oda başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.  Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, "Bizler, sizleri gerçekten çok seviyoruz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Tüm şoför esnaflarımızın sorunlarının çözümü noktasında her zaman bizlerin yanında oldunuz. Ankara'daki sorunlarımızın çözümü noktasında Öznur Çalık her zaman bizim yanımızda olmuştur. Türkiye'de 300 bine yakın minibüsçümüzün sorununu yine bizim ablamız çözmüştür" dedi. İnce, 31 Mart yerel seçimlerinin önemine değinerek, "Bu şehri bizler, başkanımızla birlikte yöneteceğiz. Bizim yerimiz dar ama gönlümüz geniştir. Bizler her zaman dik durduk, hükümetimizin yanında olduk, seçilmiş insanların yanında olduk. Her zaman ablamızın, AK Parti'nin yanında olduk. Ablamız, Selahattin başkanımız neredeyse bizler orada olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Önümüzde bir sorumluluk var

 Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Sizlerle el ele vererek, Malatya'mızı mazisine layık istikbale hazırlamamız lazım. Önümüzde vebali bir sorumluluk var. Bu memleketin sorumluluğu. Biz bu sorumluluğu alırken belediye başkanlığını sadece seçildiğimiz dönemle sınırlandırmıyoruz. Belediye başkanı ya da yönetici olsun şunun hesabını yapacak; 'Ben buraya fetih için mi, imha için mi geldim.' Bir kere bunun sorusunu kendisine soracak. Ben burada göreve geldiysem daha ileriye götürmem lazım. Ayrıca, sadece beş yıllık bir dilim içerisinde belediyecilik anlayışı olmaz. Geçmiş bin yılların, günümüzün ve gelecek yüzyılların belediye başkanı olurum felsefesiyle çalışacağız. Malatya'mızı mazisine layık istikbale hazırlamak için sizlerden oy istiyorum. Oy istiyorum derken herkes bir Selahattin Gürkan, Öznur Çalık, Vahit Atalan, Mesut İnce gibi kapı kapı dolaşacak, aktif tol üstlenecek" dedi.

Vereceğiniz destek çok önemli

 AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise "31 Mart seçimleri çok önemli. Cumhurbaşkanımızın elini zayıflatmak, Recep Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye tasavvur edenler var. AK Parti'siz bir Türkiye tasavvur edenler var. Bunlara gereken cevabı siz 24 Haziran'da nasıl verdiyseniz, şimdi yeniden 31 Mart'ta bir kez daha vereceksiniz. 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtik. Sizin verdiğiniz oylarla değiştirdik, arkasında cumhurbaşkanımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni seçtik. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin belediye başkanlarını seçeceğiz. Malatya'nın elini ilçelerimizle birlikte güçlendirmeliyiz. Büyükşehirde Selahattin Gürkan'a, ilçelerimizde de belediye başkan adaylarımıza güçlü destek vermenizi canı gönülden arzu ediyorum. Cumhurbaşkanımızın, Cumhur İttifakı'nın elini güçlendirmek için sizlerin vereceği destek çok önemli" ifadelerini kullandı.