Malatya'nın Çukurova'sına yeni bir soluk 

31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Yazıhan İlçe Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, Malatya'nın Çukurova'sı olarak anılan Yazıhan'a siyasette yeni bir soluk olacağını belirterek, ilçeyi vatandaşlarla birlikte yöneterek, kalkındıracaklarını söyledi.

Malatya'nın Çukurova'sına yeni bir soluk 

Malatya Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Yazıhan İlçesi Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Nethaber gazetesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Akın, Yazıhan ilçesine siyasette yeni bir soluk getirmek için yola çıktığını tecrübesi ve donanımıyla birlikte, Yazıhan'ı daha yaşanabilir bir ilçe yapmak için göreve talip olduğunu vurguladı. 

Yeni bir yola çıkıyoruz

Çocukluğundan beri  birçok alanda çalıştığını ifade eden Akın, yeni bir yola çıktıklarını  belirterek, “Yeni bir yola çıkıyoruz. Çocukluğumdan beri çobanlıktan tutun, seyyar satıcılıktan, pazarcılıktan gelerek üç tane belediye başkanıyla çalıştım. Özel kalemlik ve on yedi yıl boyunca Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, 8 yıl tarım platformu, 6 yıl Türkiye genel sekreterliği yaptım” dedi.

Biz kimsenin arka bahçesi değiliz

Yazıhan’ın Malatya’nın Çukurova’sı olduğunu dile getiren Akın, vatandaşların desteğiyle aday olduğunu kaydetti. Akın, “TÜRKİAP'ten ve Tarım ve Hayvancılık noktasında Malatya'mızda, Yazıhan’ımızda özellikle gezmediğimiz, görmediğimiz mezramız yaylamız veyahut mahallemiz kalmamıştır. En azından bazılarına belki üç defa gitmişizdir. Bazılarına beş defa gitmişizdir. Burada bizim asıl amacımız şu. Bizler bu yola yönelirken kendi kafamızda çıkmadık. Birileri özellikle de bölgedeki seçmenlerden tut mahalledeki sivil toplum örgütlerinden, kanaat önderlerinden, o bölgedeki yaşayan insanlardan, Yazıhan’a tarım ve hayvancılığın bölgesi olduğu için ve burada tabii burada beşi bölgesi olması ve gelişime açık olmasından dolayı çıktık. Yazıhan, Malatya'nın Çukurova’sı değil mi? Biz de bu alanda yoğunlaşarak belediye başkanı adayı aday adayı olduk ve bize teveccüh gösterdikleri için bu yola çıktık. İnşallah bu yolda devam edeceğiz ve her zaman için şunu her zaman söylüyorum. Biz kimsenin arka bahçesi değiliz.  Biz işimize bakacağız” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde projelerimizi  açıklayacağız

Yazıhan’ı vatandaşlarla birlikte yöneteceklerini vurgulayan Akın,  ilçede büyük projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde yeni projeleri açıklayacaklarını kaydeden Akın, şunları söyledi: “Yetiştiricilerimize, üreticilerimize, çiftçilerimize, oradaki halkımıza, vatandaşımıza, mahallelimize yani küçücük şeylerle değil, büyük proje, ulusal ve uluslararası projelerle geleceğiz. Önümüzdeki günlerde o projelerimizi de açıklayacağız.  Kamuoyuna duyuracağız ve çalışmalarımıza, yolumuza devam edeceğiz. Bizler her zaman halkımızla beraber Yazıhan’ı yöneteceğiz. Hizmet için şunu sürekli söylüyorsunuz. Asla taviz vermeyeceğiz. “

Üreten, hükmeder anlayışıyla topraklarımızın hiçbir yerini boş bırakmayacağız

İlçede üretimi arttıracaklarını  ve hiçbir toprağı boş bırakmayarak değerlendireceklerini  söyleyen Akın, şunları ekledi: "Kesinlikle gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz. İsraf eden, iflas eder. Üreten, hükmeder anlayışıyla topraklarımızın hiçbir yerini boş bırakmayacağız. Hepsini değerlendireceğiz. Belediye olarak da farklı kaynaklar bulacağız. Farklı yerler bulacağız, getireceğiz. İşletip burada hem bir gelir kaynağı vatandaşımıza özellikle bunları önümüzdeki süreçte açıklayacağız. gençlerimize, kadınlarımıza yönelik ve farklı farklı çalışmalarla bu büyük projelerle biz beraber yöneteceğiz orayı. tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Bütün o kanaat önderleriyle, sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarıyla, vatandaşlarıyla üretim yapanlarla, üreticiyi, çiftçilerimizle, yetiştiricilerimizle birlikte hareket edeceğiz. Onların sorunlarını, sıkıntılarını, problemlerini lafla değil, genelde çözeceğiz. Allah'ın izniyle hallede Kalıcı çözümler ve ileriye yönelik üretimler. Üretim olmadan hiçbir şey olmaz."