Malatya'nın çarşı temelindeki göl kurutuldu

6 Şubat depremlerinde ağır yıkımların yaşandığı Malatya'da şehrin yeniden ayağa kaldırılması amacıyla temeli kazılan Bakırcılar Çarşısı'nda, taban suyunun birikmesiyle oluşan gölet pompalar yardımıyla kurutuldu. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'nın çarşı temelindeki göl kurutuldu

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da iş yerleri ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen 20 bin esnaf için kalıcı iş yerlerinin inşaatına Bakırcılar Çarşısında başlanmıştı.  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı temel atma töreni sonrası çarşının temeli biriken taban suları nedeniyle göle dönmüştü. Vatandaşlarında ilgi odağı haline gelen temel suları pompa yardımıyla tahliye edilirken, temelde oluşan çamur görüntüsü moloz dökülerek temizleniyor.

Bakırcılar çarşısının temelinde biriken sular vatandaşlar arasında tartışma konusu olurken merkez-çarşı bölgesinde yıkılan binaların temelleri kaldırılmaya başlandı.

Uyumayacağız çalışacağız

Bakan Özhaseki Bakırcılar Çarşısı temel atma töreninde, "Şehir merkezlerinde yerinde dönüşümü ve meydan projelerini çıkarabilmek adına ilk çalışmayı Malatya’dan başlatıyoruz. Daha sonra inşallah devamında Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Hatay’da şehir merkezlerinde bu şehirde inşa ederek devam etmek istiyoruz. Bize düşen bu hasarların, yaraların bir an önce sarılması ve zararların giderilmesi. El birliğiyle bunun altından kalkacağız. Bütün evler yapılıncaya kadar, bütün dükkânlar yapılıp esnaf kardeşlerimizi yerlerine yerleştirilinceye kadar içimizi rahat etmeyecek. Gece gündüz demeyeceğiz,  uyumayacağız çalışacağız ve gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 

Malatya'nın çarşı temelindeki göl kurutuldu
Malatya'nın çarşı temelindeki göl kurutuldu