Malatya'nın Bir Lezzeti Daha Tescillendi
Malatya'nın Arapgir mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan ''Arapgir Balıklı Pilavı'' Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tescillendi.
![Malatya'nın Bir Lezzeti Daha Tescillendi](https://i.malatyanethaber.com.tr/c/100/1682x3005/s/dosya/haber/galeriler/1220x686/images_1739434692_96KL3d.jpg)
Kuru soğan ince ince doğranır ve geniş bir kap içerisine 250 gr tereyağı ilave edilerek rengi pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine domates salçası ilave edilerek karıştırılır. Küp doğranmış domates ve yeşilbiberler ilave edilir. Üzerine 200 gr bulgur, tuz, karabiber ve Arapgir Mor Reyhanı ilave edilip 3 dakika kavrularak balıkların içlerine doldurulacak harç hazırlanır. Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra içleri harçla doldurularak pişirme kabının altına dizilir. Balıkların üzeri 300 gr bulgur ile kapatılır üzerine sıcak su ilave edilir ve pişirme kabının kapağı kapatılır. 30 dakika kısık ateşte pişirilir. Servis tabaklarına alınmadan önce 100 gr tereyağı eritilip üzerine gezdirilerek her tabakta bir balık ve yanında pilav olacak şekilde sıcak olarak servisi yapılır. İsteğe göre üzerine her porsiyon için 10 - 15 gr doğranmış maydanoz ilave edilir.