Malatya'nın Bir Lezzeti Daha Tescillendi
Malatya'nın Arapgir mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan ''Arapgir Balıklı Pilavı'' Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tescillendi.
![Malatya'nın Bir Lezzeti Daha Tescillendi](https://i.malatyanethaber.com.tr/c/100/1682x3005/s/dosya/haber/galeriler/1220x686/images-1_1739434692_ol6X3k.jpg)
Arapgir Balıklı Pilavı’nın Bölgedeki Yeri
Arapgir Balıklı Pilavı, coğrafi sınırda sarıbalık olarak isimlendirilen sazan balığı veya alabalıkların içinin tereyağında kavrulmuş kuru soğan, domates, biber ve domates salçasının içine baharat ve pilavlık bulgurun ilave edilmesiyle elde edilen harçla doldurulup pişirilmesi ile hazırlanan yöresel bir yemektir.