Malatya neden yok!

6 Şubat'ta yaşanan depremlerden en fazla zarar gören illerden olan Malatya'nın farklı ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, alışveriş için geldikleri kent merkezinin medyaya yansıtıldığı gibi olmadığını, şehir merkezindeki hasarın boyutunun görünenden daha vahim olduğunu vurgulayarak, 'Malatya en çok hasar alan iller arasında, neden yok' tepki gösterdi.

Malatya neden yok!

6 Şubat’ta yaşanan depremler Malatya’da büyük hasara yol açtı. Kent merkezinde bulunan binlerce iş yeri ve konut yıkıldı yada ağır hasar aldı. Kentte, bir yandan yıkılan binaların enkaz kaldırma işlemi devam ederken diğer yandan ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Ağır hasarlı binalar yıkıldıkça şehir merkezi adeta boş bir alan dönüşüyor. Kentin en işlek caddelerinde ise sayılı bina kalırken ortaya çıkan görüntüler Malatyalıları derinden üzdü. Gazetemize açıklamalarda vatandaşlar, kentteki büyük yıkımın ulusal basın tarafından göz ardı edildiğinden şikayetçi.

 

Malatya boş tarlaya dönüştü

Depremden sonra Arapgir ilçesine gittiğini belirten depremzede İbrahim Tuncer, Malatya’nın depremden öncesi hali ile şimdiki hali arasında dağlar kadar farkın olduğunu kent merkezinin adeta boş tarlaya dönüştüğünü söyledi. Tuncer, “Arapgirliyim. Depreme emeksizdeki evimizde yakalandım. İkinci depreme de yakalandım kafam ve elim kırıldı. Evim ağır hasarlı. Baldızımı kaybettim. Çok perişanlık var. Allah kimseye bu acıyı yaşattırmasın çok zor. Malatya’nın şu hali ile eski hali arasında dağlar kadar fark var. Komple yıkılmış tarla gibi arada dünyalar kadar fark var. İnşallah devletimiz bu yükün altından kalkacak temennimiz” dedi. 

Şehirde hayat durmuş

Depreme Akçadağ’da yakalanan Nilüfer Koyuncu ise depremlerden iki buçuk ay sonra ilk kez kent merkezine geldiklerini ve şehrin medyaya yansıtıldığı gibi olmadığını ve gezdikleri her yerin yıkıldığını ifade etti. Koyuncu, “Depreme Akçadağ’da yakalandık. Depremden sonra Malatya’ya ilk defa geliyoruz. Malatya’ya geldiğimizde her yer yerle bir olmuş eski hayatı bulamıyoruz. Burayı gezerek görmek daha farklı hayat durmuş. Televizyonda Malatya’dan çok bahsedilmiyor ama Malatya kalmamış ki daha kötü. Gittiğimiz hiçbir yer yok evler yok akrabalarımız, arkadaşlarımız çoğu gitmiş kimse yok. Uzun süre sonra merkeze geldik ama gelmeseydik daha iyiydi. Bu kadarını beklemiyorduk. İnsan çok kötü oluyor” şeklinde konuştu.

Malatya bitmiş

Türkan Koyuncu ise, depreme Akçadağ’da yakalandığını ifade ederek, “Malatya’ya geldiğimizde her yer yerle bir olmuş eski hayatı bulamıyoruz. Depremden sonra Malatya’ya ilk defa geliyoruz. Burayı gezerek görmek daha farklı hayat durmuş. Televizyonda Malatya’dan çok bahsedilmiyor ama Malatya kalmamış ki daha kötü. Gittiğimiz hiçbir yer yok evler yok akrabalarımız, arkadaşlarımız çoğu gitmiş kimse yok. Uzun süre sonra merkeze geldik ama gelmeseydik daha iyiydi. Bu kadarını beklemiyorduk. İnsan çok kötü oluyor” diye konuştu.