Malatya'lı Vargas Malatya'ya gelecek 

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Malatyalı Akif Üstündağ, Vasgar'ın Malatyalı olma durumunu hoşuna gittiğini belirterek, '25 Temmuz'da takım burada toplanacak, hemen kayısı mevsimi bitmeden buraya gelecek. İnşallah Vargasla birlikte Malatya'ya gideceğiz' dedi. 

Malatya'lı Vargas Malatya'ya gelecek 

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Malatyalı Mehmet Akif Üstündağ, TİVB Milletler Liği (VNL) finalinde Çini yenerek, şampiyonluğa ulaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarısını voleybolunsesi.com'a anlattı. 

Voleybolsesi.com'da yer alan habere göre; 

Melissa Vargas, hem müthiş performansı hem de sempatik tavırlarıyla Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ile yer aldığı ilk turnuvada fırtına gibi esti. Vargas'ın Türk vatandaşlığına geçiş sürecini ve Malatyalı olma hikayesini de sizden dinleyelim.

Biliyorsunuz videolar var, kendisi de söylüyor. Vargas'a, "Nerelisin?" diye soruyorlar hep "Malatya" diyor. O da her gördüğünde "Başkan nereli, ben oralıyım" dedi. Çünkü Başkan ona babalık yaptı, gecesini gündüzüne kattı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, dönemin Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Kasapoğlu'na, dönemin İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya teşekkür ediyorum. Hep birlikte kısa bir sürede, hızlıca bu süreci başlattık ve sonuçlandırdık. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, Sayın Ali Koç'a bu konuda bize vermiş oldukları destek için çok teşekkür ediyorum. Kulüp- Federasyon-Devlet iş birliğinin en güzel örneği. Kim ne kaybetti? Fenerbahçe kazandı, Türk statüsünde oynuyor. Milli Takım kazandı, ülkeye böyle değerli bir oyuncu kazandırdık. Devletimiz kazandı, verilen bu imkanların karşılığında böyle bir gurur yaşandı. Biz neyi paylaşamıyoruz? Neden hep birlik ve beraberlik içinde olmuyoruz?

Vargas in Malatyali olma durumu çok hoşuma gitti. Size şunu söyleyeyim, 25 Temmuz'da takım burada toplanacak. Hemen mevsimi bitmeden buraya kayısılar gelecek. Uygun olursa Malatya'ya da gideceğiz Çok acılar yaşadığımız deprem bolgesine de gideceğiz Benim de memleketim biliyorsunuz O konuda ülke olarak yaşadığımız buyuk sıkıntılarımız var. Büyük bir devletiz, buyuk bir ülkeyiz Çok kısa sürede bu yaraları sarmaya devam ediyoruz, Sanidi gibi düşünmeyelim sarmaya 

devam edelim. Dört şehrimiz yok oldu, asrın felaketiydi. Allah bir daha yaşatmasın. İnşallah Vargas'la birlikte Malatya'ya gideceğiz. Benim doğum günümde video göndermiş bana, videoda "Happy Birthday Başkan, ben Malatya" diyor. Evlat ya, bu evladı bağrıma basmayıp ne yapayım. Hepsi benim evladım. Takımın müthiş neşesi, hele Zehra'yla bir ikili oldular. Gurbette antrenmanlara o gidiş gelişleri, takımla antrenman kenarında esprileri, can ciğer olmaları başka bir mutluluk.

Tüm bu yaşanan gurur tablosunun ve müthiş başarının sonrasında sosyal medyada, haberlerimizde çok yer vermek istemediğimiz paylaşımlar da yapılıyor. Bu yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Artık hiç itibar etmiyorum. Devlet bir kanun çıkarttı, sosyal medya Üzerinden kişilik haklarına saldırılar oluyor biliyorsunuz. Artik milletin işi gücü yok gidip mahkemelerle uğraşsın. Bir örnek veriyorum, çirkin bir saldırı vardı. Mahkemeye verdik, "fake" hesap ve sahte isim çıktı. Kime hesop soracaksın? Gerçek isminizle gerçek eleştirilerinizi ve paylaşımlarınızı yapın, biz de size gerçek ismimizle samimi cevaplarımızı verelim. Ne yapmak istiyorlar bilmiyorum, ismini inkar etmek durust olmamak demektir. Bizim en güzel özelliğimiz bu, yazsınlar çizsinler biz o sayfaları çoktan kapatmışız Sahada verilen cevap yazmanın çizmenin de cevabidir

Daniele Santarelli hakkında merak edilen bir konuyu da soralım. Santarelli nin sözleşmesinde bir Türk kulübünü çalıştırmasına engel teşkil edecek bir detay söz konusu mu?  

Bizden izin alması gerekiyor. Bu konuda da bir engel tanımayız.

"Biz Voleybol Ülkesiyiz" sözünü belki de en net hissettiğimiz dönemlerden birini yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat elemeleri var. Bu bağlamda voleybola olan ilgiyi de göz önüne alarak gelecek için neler söylemek istersiniz?

Bu sözün mimari sponsorumuz Vestel'dir. Ergün Bey aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyemiz. Bana: "Başkan, Biz Voleybol Ülkesiyiz dedi. Geldiğimiz noktada gerçekten de biz voleybol ülkesiyiz, ekibin bugünleri öncesinden görüşüne tanık oluyoruz. Çok mutluyuz ama biz şunu diyorum. Biz spor ülkesiyiz, biz spor ülkesi olmalıyız. Eksiklerimizi tamamlayalım ve voleybolda olduğu gibi her branşta biz spor ülkesi olalım. 3 milyon nüfusa sahip ülkeler spor ülkesi olarak övünebiliyor da biz neden olmayalım ve övünmeyelim? Bu sözün kabul görmesi beni ve camiamı çok mutlu etti. Dev ekranlar kuruluyor biliyorsunuz. Güzellikleri gördükçe ve yaşadıkça çok mutlu oluyoruz.

Son sorumuzda "Kadınlar" demek istiyoruz. Sanırım şu an ekibinde kadınlara en fazla yer veren federasyon, Türkiye Voleybol Federasyonu diyebiliriz.

Evet, öyle diyebiliriz Yönetim Kurulumuza bakın. Eğitim Kurulumuza bakin, TVF çalışanlarımıza bakın. Örneğin Genel Sekreterimiz. Uluslararası İlişkiler. Direktorumuz Sicil Lisans Yönetmenimiz ve tüm ekibimiz hepsiyle gurur duyuyorum Erkeğiyle kadiniyla bütün emek veren herkesle gurur duyuyorum. Bu bir skip işidir. Federasyonumda her birimde her mevkide 

çalışanlarımla. Yönetim Kurulumla, diğer kurullarımla, herkesle gurur duyuyorum. Herkesin en az benim kadar katkısı ve emeği var.

Voleybol severlere bir mesajınız var mı?

Bizi sevmekten vazgeçmeyin.