Malatya Kayısı'sı Diyarbakır Fuarı'nda
Diyarbakır'da Türkiye'nin dört bir yanından lezzetler 'Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı'nda yerini aldı. Erzurum'un cağ kebabı, Van'ın otlu peyniri, Siirt'in fıstığı, Diyarbakır'ın kadayıfı ve örgü peyniri, Antalya'dan zeytin'in yanı sıra yüzde 85'i dünyaya ihraç edilen Malatya'nın kayısısı da diyarbakır fuarında yerini aldı.

Proje Müdürü Umar Fırat, fuarın sabah 11.00'den akşam 20.00'ye kadar ziyaretçilere açık olacağını söyledi. Fırat, "9 gün süren bir fuar yaklaşık, 135 katılımcı firmamız ve 45 ilden gelen değişik markalar burada kendi ürünlerini tanıtıp sergiliyorlar. Renkli geçen bir fuar, örnek verecek olursak Erzurum’un cağ kebabı, Van’ın otlu peyniri, Siirt’in fıstığı, Diyarbakır’ın kadayıfı ve örgü peyniri, Antalya’dan zeytin, Malatya’nın kayısısı gibi farklı coğrafi tescili ürünler fuarımızda yer almakta. Bütün Diyarbakırlı hemşerilerimizi fuarımıza bekliyoruz. 13 Nisan akşam 20.00’a kadar da fuarımız devam edecektir" dedi.
Esnaf Miraç Tünen, birinci günden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, "Gelmeyen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Herkesi davet ediyoruz ve çay içmeye de bekliyoruz. Çayımız kahvemiz sizleri bekliyor" ifadelerini kullandı.