Malatya Kayısı'sı Diyarbakır Fuarı'nda
Diyarbakır'da Türkiye'nin dört bir yanından lezzetler 'Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı'nda yerini aldı. Erzurum'un cağ kebabı, Van'ın otlu peyniri, Siirt'in fıstığı, Diyarbakır'ın kadayıfı ve örgü peyniri, Antalya'dan zeytin'in yanı sıra yüzde 85'i dünyaya ihraç edilen Malatya'nın kayısısı da diyarbakır fuarında yerini aldı.

Fuar, 45 ilden gelen 135 katılımcı firma ile ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Geleneksel cağ kebapları, döner çeşitleri ve bölgeye özgü kahvaltılık ürünler fuarın öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor. Fuar, her gün saat 11.00 ile 20.00 arasında Mezopotamya uluslararası fuar ve kongre merkezinde ziyaret edilebilecek. Yöresel tatları keşfetmek isteyenler, birbirinden özel ürünleri tadabilir ve katılımcı firmalardan doğrudan satın alma imkânı bulabilir. Fuar, 13 Nisan’da sona erecek. Lezzet dolu bu şöleni kaçırmak istemeyenler için Diyarbakır, bir hafta boyunca gastronominin kalbinin attığı adres olacak.