Malatya ilk binde yok

ODTÜ Enformatik Enstitüsü'nün 'University Ranking by Academic Performance' (URAP), dünyadaki en iyi tıp ve sağlık bilimleri üniversitelerini açıkladı.

Malatya ilk binde yok

Açıklanan verilere göre, 210 indeks puanı alan İnönü Üniversitesi bin 186. sırada yer alırken, Turgut Özal Üniversitesi listeye giremedi. İnönü Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesinin ardından Doğu Anadolu Bölgesinde ikinci sırada yer aldı. 

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Araştırma Laboratuvarının, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkati çekmek için hazırladığı 2022-2023 yılı alan sıralamasında, dünyadaki en iyi üniversiteler 78 farklı bilim alanına göre listelendi. Üniversiteler, son 5 yılın akademik performansı üzerinden değerlendirildi. Üniversitelerin makale, toplam doküman ve atıflarının ilgili alan içindeki etkisi ile uluslararası iş birliği ölçütleri, URAP alan sıralamasında kullanılan temel ölçütler oldu. Sıralamada yazar sayısı 1000 ve daha fazla olan makaleler değerlendirmeye alınmadı. URAP'ın 2022-2023 alan sıralamasında, Hacettepe Üniversitesi, 303. sırayı alarak Türkiye'deki ilk sırayı kaptı. İki üniversitesi bulunan Malatya’da; İnönü Üniversitesi bin 186 sırada yer alırken, Turgut Özal Üniversitesi listeye dahi giremedi. Doğu Anadolu Bölgesinde ise, 935’inci sırada bulunan Erzurum Atatürk Üniversitesi ilk sırada yer aldı. İnönü Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesinin ardından Doğu Anadolu Bölgesinde ikinci sırada yer aldı. Elazığ Fırat Üniversitesi ise Malatya'nın 32 sıra gerisinde yer bulabildi.