Malatya İlk 5'e Giremedi... Kocaeli, İstanbul, İzmir, Erzurum ve Ankara, Malatya'yı Geçti...

Devlet payında nüfus oranına göre en fazla pay alan büyükşehirlerde Malatya deprem bölgesinde en çok ağır hasar alan il olmasına rağmen 11. sırada yer alıyor. Malatya ilk 5'te yer alamazken, ilk sıralarda Kocaeli 1'inci, İstanbul 2, İzmir 3, Erzurum 4, Ankara 5'inci sırada olması dikkat çekiyor.

Malatya İlk 5'e Giremedi... Kocaeli, İstanbul, İzmir, Erzurum ve Ankara, Malatya'yı Geçti...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, haziran ayı değerlendirme toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda Bursa'nın ekonomik gücüne rağmen devletten aldığı payın yetersiz olduğunu dile getiren Bozbey, "Bursa, İstanbul'dan son ra en büyük ekonomiye sahip şehir olmasına rağmen, devletten aldığı payda 12. sırada yer alıyor" dedi.

Kocaeli İlk Sırada, Bursa 12. Sırada

Bozbey, Bursa'nın devlete önemli katkılar sağladığını ancak devlet payında Kocaeli'nin 10 sıra altında yer aldığını belirtti. "Kocaeli, nüfus oranına göre en fazla pay alan büyükşehirdir. 30 büyükşehir arasında İstanbul birinci sırada değil. Kocaeli 1'inci, İstanbul 2, İzmir 3, Erzurum 4, Ankara 5'inci sırada yer alıyor. Malatya ise 11'inci sırada, Bursa 12'inci sırada" ifadelerini kullandı.

Devlet Destekleri Yeniden Gözden Geçirilmeli

Devlet desteklerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Bozbey, "Devletten aldığı aylık kişi başı payda 12'inci sırada ama diğer tarafta hizmetleri de hesaba katsak belki 20'inci sıradadır. Bursa yıllardır iktidarın yönettiği bir şehir olmasına rağmen yatırım konusunda aldığı destek çok geride. Bursa'nın taleplerini sürekli olarak dile getireceğiz" dedi.

Vergilendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Bozbey, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile vergilendirme konusundaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti. "Bazı kuruluşların vergilerini Bursa'da ödemeleri için çalışma yapacağız. Hem Bursalılardan hem de büyük firmalardan destek istiyoruz" şeklinde konuştu.