Malatya için önemli

Malatya-Ankara-Malatya arasında işletilen 4 Eylül Mavi Treni, 2016 yılında Başkentray çalışmaları nedeniyle seferlerini durdurmuştu. 4 Eylül Mavi Treni'nin Malatya ve bölge için çok önemli olduğunu belirten Demiryol İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hikmet Kazgan, 'Mavi Tren gelecekti, sözü alınmıştı. Ama pandemiden dolayı Mavi Tren değil, bütün yolcu seferleri iptal oldu, yolcu taşımacılığı yapmıyoruz. Süreç bittikten sonra Mavi Tren'in geleceğini ümit ediyoruz' dedi.

Malatya için önemli

15 Kasım 1994 yılından 10 Temmuz 2016'a kadar Malatya’ya sefer yapan 4 Eylül Mavi Treni, bu tarihten sonra Başkentray çalışmaları nedeniyle seferleri durdurulmuştu. Önce istasyonlarda gerçekleştirilen tadilattan dolayı Malatya'ya sefere gelmeyen Mavi Tren, sonrasında ise pandemi süreci araya girdi. Demiryol İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hikmet Kazgan, pandemiden dolayı yolcu taşımacılığının olmadığını, pandemi sonrası Mavi Tren'in Malatya'ya tekrar hizmet vereceğinden ümitli olduklarını söyledi. 

Mavi Tren'in sözü alındı

2016 yılında Başkentray çalışmaları nedeniyle Malatya-Ankara-Malatya arasında işletilen 4 Eylül Mavi Treni’nin seferleri durdurulan Mavi Tren geleceğinin sözü alındığını söyleyen Kazgan, "Ama pandemi denen bu illet hastalık ortaya çıktıktan sonra Mavi Tren değil bütün yolcu trenlerimiz iptal oldu. Şuanda yolcu taşımacılığı yapmıyoruz. Pandemi süreci bittikten sonra Mavi Tren'in geleceğini ümit ediyoruz. Mavi Tren gerçekten olmazsa olmaz. Malatya ve bölgemiz için çok önemli ve vatandaşlarımızın sürekli kullandığı bir ulaşım aracı. Bizim bildiğimiz bundan ibaret. Pandemiden dolayı gelmediğini düşünüyoruz. Pandemiden sonra Mavi Tren'de diğer yolcu trenlerimiz gibi seferlerine başlayacaktır.  Zaten Mavi Tren hızlı tren çalışmasından dolayı iptal edildi. Sonradan iş uzadı, devreye girildi, karar verildi, tarih atıldı verilen tarihte pandemi devreye girince diğer yolcu tren seferleri de iptal edilince süreç ortada kaldı. Pandemi süreci bittikten sonra biz başlayacağı kanaatindeyiz. Aldığımız duyumlarda bu yönde" diye konuştu. 

Hızlı trenin ihalesi bekleniyor

Hızlı trenle ilgili konuşan Kazgan, "Hızlı trenle ilgili bizim duyduğumuz, Malatya için 2023 yılını işaret ettikleri. Şuanda projesi yapıldı. Güzergahının nereden geçeceği, nerede tünel, köprü yapılacağı bunların hepsi belirlenmiş. Sadece ihalesi yapılması bekleniyor. Sivas bitmek üzere. Deneme seferlerine başladılar. Sivas bittikten sonrada Sivas-Malatya arası ihalesi yapılacak, ihaleden sonra yapımı başlayacak, zaten ihale yapıldığında başlangıç ve bitiş tarihleri belli olacak" şeklinde konuştu.