Malatya İçin Kritik Çağrı: 'Sahip Çıkalım!'

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı, kayısı üreticilerinin zor durumda olduğunu belirtti. Akıncı, hükümetin destek vermediğini ve Malatya'nın deprem sonrası en çok ötelenen şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak, 'Malatya'ya sahip çıkalım ki liyakatsiz siyasetçiler kaderimiz olmasın' dedi.

Malatya İçin Kritik Çağrı: 'Sahip Çıkalım!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı, yaptığı açıklamada kayısı üreticilerinin yaşadığı zorlukları ve Malatya’nın genel durumunu ele aldı. Kayısının Malatya için sadece ekonomik değil, aynı zamanda kültürel bir değer taşıdığını ifade eden Akıncı, hasat döneminin Malatya halkı için neşe kaynağı olması gerektiğini, ancak bu yıl üreticilerin mutsuz olduğunu dile getirdi.

Malatya İçin Kritik Çağrı: 'Sahip Çıkalım!'

Akıncı, "Gidin kayısı sergenlerinin başına mutsuz üreticiler göreceksiniz. Nasıl mutsuz olmasın çiftçi; ürünü geçen yıl fiyatının yarısına alıcı bulamıyor, üstelik masraflar bir yılda 2-3 kat artmışken," diyerek kayısı fiyatlarındaki düşüşe ve maliyetlerin artışına dikkat çekti. Ziyaret ettiği çiftçilerin sürekli olarak destek görmediklerini dile getirdiklerini belirten Akıncı, lisanslı depoların yapılmasına rağmen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım yapmadığını vurguladı.

"Malatya Sahipsiz Kaldı"

Malatya’da artan adli olaylara da değinen Akıncı, şiddet olaylarının kentte güvenlik endişesi yarattığını belirtti. Malatya'nın yeni Valisi Seddar Yavuz’un, güvenlik sorunlarını öncelikli olarak ele alması gerektiğini söyledi.

Malatya İçin Kritik Çağrı: 'Sahip Çıkalım!'

Akıncı, depremin üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen Malatya’nın hâlâ toparlanamadığını ifade ederek, "Sahipsiz Malatya" ifadesinin şehirde sıkça kullanıldığını söyledi. İktidarın halka boş vaatlerde bulunarak, halkı uyuttuğunu ileri süren Akıncı, Malatya’nın diğer depremden etkilenen şehirlerle kıyaslandığında en çok ötelenmiş şehir olduğunu belirtti.

Malatya İçin Kritik Çağrı: 'Sahip Çıkalım!'

Akıncı, "Meclis’te 'mücbir sebepler' nedeniyle bu bölgenin vergi ve SGK borçlarının ertelenmesi teklifine, iktidarın bölge milletvekilleri 'hayır' oyu veriyor. Seçip yolladıklarınız bir nevi 'deprem meprem anlamam, ödeyeceksiniz kardeşim' diyorlar," diyerek iktidarı eleştirdi.

Son olarak Akıncı, "Artık Malatya’ya sahip aramayalım, Malatya’ya sahip çıkalım ki liyakatsiz AK Parti siyasetçileri ve kadroları kaderimiz olmasın," diyerek Malatyalıları harekete geçmeye çağırdı.