Malatya için korkutan uyarı! 7 şiddetinde deprem bekleniyor

6 Şubat tarihli depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Malatya için deprem uyarısı yapan Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, Ovacık fayın dikkat çekerek, yakın zamanda Malatya'da 6-7 şiddetinde bir deprem beklendiğini belirtti.

Malatya için korkutan uyarı! 7 şiddetinde deprem bekleniyor

Gazete Duvar'dan Didem Barut'a konuşan Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, Ovacık fayının son zamanlar aktif ve hareketli olduğuna dikkat çekti. Özgür, "Yerel yönetimleri uyarıyoruz ama kimse dikkate almıyor. Mahalle mahalle uyarmıştım ben zamanında ve dediğim gibi oldu. Aylardır Malatya’da artçı depremler, 4 şiddetinin altına düşmedi. Bu da bize farklı sinyaller veriyor. Şu an tehlikeli olan fay hattı, Ovacık fayı. Doğanşehir’den başlayıp Ovacık’a kadar uzanan bir hattan bahsediyorum. Bu fay aktif görünüyor ve son zamanlarda hareketli. Aynı hat Bingöl tarafından da enerji sıkışması yaşıyor.
Depremlere karşı eski binaların acilen yıkılması gerektiğini belirten Özgür, “Beklediğimiz depremin şiddeti, 6-7 şiddetinde. Doğanşehir, Akçadağ, Yazıhan, Arguvan, Hekimhan, Arapgir, Kemaliye ağır yıkım alır. Kimseyi korkutmak istemiyorum ancak böyle bir gerçek var ve yetkililerin önlem alması gerekli. Malatya merkez dahil olmak üzere eski binalar acilen yıkılmalı. Çünkü beklediğim depremin çokta uzakta olmadığını tahmin ediyorum”