Malatya için kayıp bir yıl

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2021 yılının Malatya için kayıp bir yıl olduğunu belirterek, Malatya'da adeta bir akraba cumhuriyetine dönüşmüş durumda. AK Parti'nin Malatya'ya yapmış olduğu tek şey kendi yandaşlarını bir yerlere getirmek. Ama Malatya'ya verdikleri bir şey olmadığı gibi 2021 yılı da Malatya için kayıp bir yıl oldu' dedi.

Malatya için kayıp bir yıl

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, partisinin Malatya İl Binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye ve Malatya gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Ağbaba, 2021 yılının Türkiye ve Malatya için emeğin kara yılı olduğuna vurgu yaparak, "2021 yılı, emekçiler için açlığın ve sefaletin adı olarak ülke tarihine geçti. Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon altında ezilen emekçiler, günlük zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için dahi banka kredilerine sarıldılar. Türkiye ekonomisinin her ne kadar büyüdüğü iddia edilse de büyümeden emekçilerin payına sefalet düştü. Girdi maliyetleri nedeniyle çiftçi toprağını ekemez, hayvanlarına bakamaz oldu. DAP gübresinin bir yıllık artışı yüzde 165’e, ürenin bir yıllık fiyat artışı yüzde 256’ya, yemin bir yıllık artışı yüzde 100’ü, tohumun bir yıllık artışı yüzde 60’ı aştı. Tüketicinin ekonomiye güveni yüzde 68’e düşerek ülke tarihinin en düşük seviyesini gördü. Açlık sınırı son bir yılda yüzde 80, yoksulluk sınırı ise son bir yılda yüzde 65 arttı. Doğalgaza bir yılda konutlara 7, sanayiye ise 11 kez zam geldi. Sanayide doğalgaza yüzde 158, elektrik faturalarına ise en yüzde 22 zam geldi. Karnabaharın fiyatı yüzde 124, yumurtanın tane fiyatı yüzde 112, bir litre sütün fiyatın yüzde 114, ekmeğin fiyatı yüzde 90, patatesin fiyatı yüzde 70, bebek maması yüzde 110, domatesin fiyatı yüzde 67, kömürün fiyatı yüzde 110, mutfak tüpünün fiyatı yüzde 58 oranında artı ”

2021 Malatya’nın kayıp yılı oldu

2021 Malatya’nın için kayıp yıl olduğunu ifade ederek, "Hızlı Tren 2012’den beri gündemde. O tarihten beri milletvekili olan tüm AKP’liler mutlaka en az 1 kez Malatyalılara hızlı tren müjdesi verdi. Bazıları yılda birkaç kez konuyla ilgili konuştu. Ama geldiğimiz noktada 2022’ye girerken ortada bırakın hızlı treni proje bile ortada yok. Malatya hızlı tren konusunda kandırılmıştır. Bu şartlar altında 2023 tarihi de hayalden öte değildir. Kuzey Çevreyolu da aynı durumda. 2019 Yılında bitirileceği söylendi. 2020 Yılında bitirileceği söylendi. 2021 Yılı Aralık ayında bitirilecek denildi. 2021 yılı Aralık ayında “yarısı ancak bitti” diyorlar. 2019 yılında tamamı bitirilecek denilen 53,5 kilometrelik yolun 26,5 kilometresi ancak bitmiş. Kuzey çevreyolu Malatya’nın bitmeyen yatırımlarından biri. Malatya, AKP eliyle bölgede çevreyolu olmayan illerden biri olmaya devam ediyor. Her dönem gelip müjdeler verirler, ‘Ne yapıyoruz’ adliye yapıyoruz. Önce Beylerderesinin oraya yapıyorlardı. Sonra Taştepe’ye yapacaklardı. Şimdi de Askeri Hastane’nin yerine adliye binasının yapılacağı söyleniyor. Malatya Adliye Binası çevre illerdeki ilçelerin adliye binasından daha kötü. Malatya adliye konusunda bir il değil ilçe konumunda. Ben üniversiteleri çok siyasete karıştırmamaya çalışıyorum ama her iki üniversitemizde kişiye özel ilanlar olmak üzere farklı haberlerin hem yerel hem de ulusal basında yer bulması Malatya için utanç vericidir. Basına baskı yaparak, medyaya baskı yaparak onlara yayın yasağı getirerek bazı pisliklerin üzeri örtülmeye çalışılıyor. Bunun da takipçisi olduğumuzu söylemek istiyoruz" dedi.